Výbuchem bomby tam totiž hrozil neznámý pachatel, který přišel do tamní drogerie.

„Muž přišel k sedmnáctiletému učni, který v obchodu vykonával odbornou praxi, a řekl mu, že za hodinu a půl bude prodejna pod plynem. Pak ještě dodal, že ve stejnou dobu vybuchne také bomba,“ uvedla tisková mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Důvodem šokujícího případu prý byla pomsta obchodnímu domu.

Zatímco pachatel se z obchodu co nejrychleji vytratil, na místo naopak přispěchali policisté i hasiči. Ti museli obchodní dům okamžitě uzavřít a provoz přerušit.

„Po sedmnácté hodině bylo evakuováno přibližně sto padesát osob. Celý areál byl důkladně zkontrolován za pomoci psovodů a jejich psů, kteří jsou speciálně vycvičeni k vyhledávání výbušnin,“ popsala dále policejní mluvčí.

Výhružka o umístěné bombě se naštěstí nepotvrdila. Vyšetřovatelé nenašli nic, co by ohrožovalo životy a zdraví osob, a přibližně po třech hodinách se provoz obnovil.

Podle mluvčí Miluše Zajícové se jednalo o zcela ojedinělý způsob oznámení hrozícího nebezpečí. V tomto případě totiž pachatel kontaktoval osobu přímo v obchodě, zatímco většinou se uložení bomby oznamuje anonymně po telefonu.

„Policisté případ šetří pro trestný čin šíření poplašné zprávy s tříletou trestní sazbou odnětí svobody. Obchodnímu domu vznikla doposud nevyčíslena škoda,“ dodala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle zjištěného popisu se jednalo o muže ve věku zhruba třiceti let. Měřil asi 180 centimetrů a byl štíhlé postavy. Na sobě měl oblečenou modrou mikinu, černé kalhoty, bílé boty s pruhy značky Adidas a obličej mu kryla maskáčová kšiltovka.