Dvaadvacetiletá zpěvačka totiž uspěla v prvním semifinále 61. ročníku evropského klání ve švédském Stockholmu a už tuto sobotu se pokusí dokázat ještě víc – podle mnohých odborníků totiž má na to celou soutěž vyhrát!

Na její úspěch jsou samozřejmě nejvíc pyšní její nejbližší doma v Jankovicích u Holešova.

„Jistěže jsme ji sledovali u nás doma, bylo to opravdu krásné. Samosebou budeme držet palce dceři i dál, jsme opravdu šťastní," svěřil se ve středu exkluzivně Kroměřížskému deníku zpěvaččin tatínek Zdeněk Gunčík.

Byla první a to jí nikdo nevezme

V Česku byla podle něj soutěž Eurovize vnímána trošku jinak, přitom je tam velmi kvalitní konkurence.

„Pro nás je výhra v podstatě to, že se dostala do finále, je to prostě obrovský úspěch. Byla první a to už jí nikdo nikdy nevezme," neskrýval dojetí Zdeněk Gunčík. Celá rodina podle něj dceři přeje, ať si soutěž hlavně užije, protože něco takového člověk nezažívá každý den.

Obrovskou radost netají ani zpěvaččin bratr Jan Gunčík, který už nějakou dobu žije v Anglii.

„Samozřejmě to byly obrovské nervy, připravovala se na to několik měsíců, chtěla být první, kdo se jako reprezentant Česka probojuje až do finále," poznamenal.

Výslovnost, šaty i líčení

Podle něj se Gabriela při svém vystoupení soustředila hlavně na výslovnost anglického textu a také na efekt.

„Snažila se i zvolit správný výběr šatů, vlasů nebo líčeni. Co víc říct? Já fakt nevím, jsme prostě šťastní a pyšní, že to dokázala," raduje se zpěvaččin bratr a za rodinu poděkoval všem, kteří Gabriele posílali hlasy.

Fandí celý region

Rodačce samozřejmě fandí i další lidé z regionu, včetně zástupců radnic z míst, odkud pochází.

„Jsme velmi hrdí na to, že zpěvačka, která pochází z obce kousek od našeho města a navštěvovala místní gymnázium, měla v soutěži takový úspěch," konstatovala například mluvčí holešovské radnice Jana Rohanová. I v Holešově podle ní Gabriele drží palce a přejí úspěch ve finále.

„Má neuvěřitelný hlas, je to krásná žena, takže šanci má určitě velkou. Výhru ji samozřejmě přejeme, ona na ni má, ale myslím, že obrovský úspěch je právě už finále," dodala Jana Rohanová.

Soutěž pečlivě sledují i ve zpěvaččiných rodných Kvasicích. „Gabriela strávila dětství u nás v obci, absolvovala tady základní školu a navštěvovala i tu uměleckou školu, samozřejmě hudební obor," prozradil Deníku starosta Kvasic Lubomír Musil.

Připomněl, že Gabriela se věnovala i sportu, za tamní Tělesnou Jednotu Kvasice hrála házenou.

„Jsme pyšní, že tu prožila dětství a její úspěchy v kariéře pořád sledujeme," ujistil starosta s tím, že i v sobotu budou v Kvasicích určitě držet pěsti.

Nesmírně sexy

Semifinalové vystoupení sledovali i mnozí lidí, kteří mají k její profesi blízko: třeba moderátor Radia Kroměříž a DJ Miroslav Karásek.

„Díval jsem se živě a fandil. Gábinu sleduji od počátku její kariéry a moc ji přeji, ať se dostane dál. Má šanci, udělala pro to víc, než kdokoliv před ní," míní moderátor.

Podle něj bylo její vystoupení nesmírně sexy.

„Dívka z Jankovic u Holešova bude v sobotu na jednom podiu s Justinem Timberlakem, to je prostě pecka," neskrývá nadšení Miroslav Karásek. Co se týče případné celkové výhry, upozorňuje, že konkurence je opravdu obrovská. „Bylo by to trochu jako nedávno Leicester v anglické fotbalové lize: nikdo mu nevěřil a dnes má titul," usmál se.

Postup do finále sledovala i Veronika Klímová z Kroměříže, jinak mluvčí tamní nemocnice.

„Musím říct, že to bylo strašně napínavé. Nechtěla jsem ani odcházet od televize, abych ji nepropásla. Byla výborná, moc jsem jí to přála," říká. Podle ní si Gábina postup tvrdě vydřela: jako jedna z mála zpívala čistě. „Hodně vystupujících mělo falešné chvilky," dodala Veronika Klímová.

Svou kolegyni z branže si nenechala ujít ani mladá zpěvačka Marie Drkulová ze Zdounek.

„Podle mého názoru se jako zpěvačka od Super Star hodně posunula, po všech stránkách. Písnička i s videoklipem se opravdu povedla, dává do toho nejen píli, ale i kus sebe," uzavřela zpěvačka.

Autorka: Daniela Zedníčková