Senior zde zapálil rodinný dům a zranil při tom i svou dceru. 

Aby toho nebylo málo – hned po činu usedl do auta a zavinil dopravní nehodu. Je podezřelý z obecného ohrožení.

Podle policejních vyšetřovatelů, kteří na místě šetřili okolnosti, došlo k požáru po hádce mezi rodinnými příslušníky.

„Muž seniorského věku situaci nezvládl a začal polévat benzinem věci, uložené v chodbě domu. Hořlavina ulpěla i na jeho ženě a dceři," popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Rozlitý benzin pak senior zapálil a odešel.

Když na místo dotazili hasiči, bylo už celé přízemí domu v plamenech.

Jen díky šťastné náhodě se nestalo nic vážnějšího – jeho šestačtyřicetiletá dcera vyvázla s popáleninami a manželka zraněná nebyla.

„Žena měla popáleniny na rukou, ale nejednalo se o nic vážnějšího," shrnul mluvčí krajské záchranky Zdeněk Hošák. Ošetřena byla v přerovské nemocnici.

Nedal přednost a trefil mazdu

Tím ale příběh zdaleka nekončí. Muž bezprostředně po činu usedl do auta a vydal se směrem do Přerova.

Na křižovatce ale nerespektoval dopravní značku a nedal přednost v jízdě vozidlům, která jela po hlavní silnici. Vjel do ní zrovna v době, kdy tu odbočoval řidič vozu Mazda. Mezi auty došlo ke střetu.

„Oba účastníci nehody utrpěli lehké zranění. Šofér mazdy byl jednorázově ošetřen v přerovské nemocnici a požití alkoholu u něj vyloučila dechová zkouška. Majitel vozu Dacia skončil v olomoucké fakultní nemocnici, kde mu byl proveden odběr krve kvůli zjištění hodnoty alkoholu v těle," upřesnila policejní mluvčí. Škoda na obou autech je 200 tisíc korun.

Na ohledání místa požáru se podílel i policejní specialista – kriminalistický technik a psovod se speciálně vycvičeným psem. Škoda na domě se vyšplhala zhruba na milion korun.

„Muž je nyní podezřelý z obecného ohrožení, za což mu hrozí trest odnětí svobody od tří do osmi let. Případ kriminalisté i nadále šetří," uzavřela Miluše Zajícová.