Požár se z dosud nezjištěných příčin postupně rozšířil z přízemní části na větší část rodinného domu. Starší ženu, která v té době spala uvnitř se dvěma dětmi, zachránil před plameny soused.

„Uslyšel podivné praskání, a tak se šel podívat, co se na ulici děje. Díky jeho pohotové reakci se všichni dostali včas z domu a vyvázli bez zranění," vylíčil krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Podle zachránce se události seběhly hodně rychle.

„Byl jsem vzhůru do noci, protože jsem se díval na televizi. Uslyšel jsem praskání, jako když hoří gumy, a tak jsem vyběhl ven. Oheň se začal šířit, a tak jsem bouchal na dveře, abych sousedy probudil," vylíčil Lubomír Matula. Obyvatelé domu měli štěstí – obytná část se totiž nacházela v těsném sousedství průjezdu, ve kterém začalo hořet.

Zdroj: Youtube

Samotný zásah značně komplikoval obtížný přístup do půdních prostor.

„Bylo nutné použít výškovou techniku, díky níž byl proveden prostup do krytiny a následný hasební zásah. Energetici museli v celé ulici odpojit přívod elektřiny," popsal Zdeněk Hošák.

Hasiči ještě nad ránem postupně procházeli celý objekt a dohašovali menší ohniska. Příčinu požáru zjišťoval vyšetřovatel, který dorazil na místo společně s policií.

„Pracujeme s několika vyšetřovacími verzemi. Patří mezi ně i technická závada a nedbalost," uvedl vyšetřovatel přerovských hasičů Miroslav Schwarz.

Celková škoda byla vyčíslena na 700 tisíc korun, uchráněné hodnoty se ale pohybují v řádech milionů korun.