K požárům vyjížděli hasiči opakovaně loni v dubnu. První případ se stal počátkem měsíce, kdy tehdy neznámý žhář zapálil stoh uskladněných balíků slámy na poli mezi obcemi Buk a Radvanice. Škoda byla vyčíslena na 29,4 tisíce korun," upřesnila krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ke dvěma dalším vznícením došlo koncem dubna, a to v jediný den.

Neznámý žhář zapálil dva stohy, jeden o velikosti 10×30 metrů na poli v lokalitě Na Koutech u obce Lazníky, druhý o velikosti 50×20 metrů v místě, zvaném U Vysílače u Radvanic. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun," přiblížila další případy. Během požárů naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Přerovští policisté zadrželi podezřelé žhářky v únoru.

„Všechny tři ženy jsou z Přerovska. První požár založily společně, na dalších se pak podílely pouze dvě z nich, a to osmnáctiletá s pětadvacetiletou ženou," upřesnila.

A proč požáry založily?

„V prvním případě se mělo jednat snad o jakousi pomstu, ve druhém se důvod zjistit nepodařilo. Ženy si vyslechly sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci, spáchaného formou spolupachatelství. V případě prokázání viny jim hrozí až rok vězení," doplnila mluvčí.