„Operační středisko obdrželo informaci o požáru chaty v rekreační oblasti kolem třetí hodiny ráno. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že hoří jednopodlažní zděný objekt s podkrovím a s pomocí pěti útočných proudů zahájili hasební práce. Jako zdroj vody posloužila řeka Bečva, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště,“ vylíčila krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Uvnitř objektu se naštěstí nikdo nenacházel, takže evakuace osob nebyla nutná.

Zásah komplikoval naskladněný materiál v okolí chaty, kvůli kterému byl objekt špatně přístupný. Nebezpečný byl i pohyb ve tmě v bezprostřední blízkosti chaty.

Krajští kriminalisté rozkryli síť výrobců a distributorů pervitinu.
Na Hané rozkryli síť vařičů pervitinu, zasahovali i v Přerově

Po lokalizování ohniska hasiči zamezili šíření ohně do okolí a ochlazovali naskladněný materiál i porost vodou. V neděli probíhaly na místě dohašovací práce.

„Vyhledáváme skrytá ohniska hoření a proléváme je vodou. Během dne budeme odvážet naskladněný materiál, abychom se dostali blíže k objektu, mohli rozebrat jeho konstrukci a dohasit ji,“ řekla.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 2 miliony korun.

„Příčinu toho, jak k zahoření došlo, nyní zjišťuje vyšetřovatel spolu s policií,“ uzavřela. 

Pohořany, místní část Dolan, jsou pro dojezdovou vzdálenost a krásné okolí vyhledávanou rekreační destinací Olomoučanů, 6. listopadu 2020
Koronavir zvýšil zájem o chaty, lidé z města chtějí alternativu v přírodě