O neštěstí se postarala jiskra, která odletěla od brusky. Muže s popáleninami druhého stupně na hlavě i v obličeji ošetřila záchranná služby na místě a poté jej převezla do nemocnice v Přerově.

Na možné následky svého neopatrného jednání zřejmě nepomyslel padesátiletý muž, který se v sobotních podvečerních hodinách rozhodl ve svém sklepě řezat bruskou na kov.

To, že má ve stejné místnosti také uskladněný střelný prach, si zřejmě v tu chvíli neuvědomil.

Jiskra, která následkem řezání odletěla na láhev s uskladněnou výbušninou, dílo zkázy dokonala.

„Muž utrpěl popáleniny druhého stupně na rukou, ve vlasové části i na obličeji. Po příjezdu záchranné služby byl muž při vědomí, lékař ho ošetřil a poté byl převezen do nemocnice v Přerově, kde se rozhodovalo o jeho převozu na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl mluvčí rychlé záchranné služby a hasičského sboru olomouckého kraje Zdeněk Hošák a dodal, že k výbuchu ihned vyrazily jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z požární stanice v Přerově, Bystřice pod Hostýnem, hasiči Dřevohostice a Turovice.

Ti místo výbuchu ohledali a zkontrolovali již uhašené papírové krabice. „Na místě další výbuch ani požár již nehrozil," sdělil Zdeněk Hošák.

Policie událost vyšetřuje pro podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

„Pokud se prokáže vina, hrozí muži trest až na dva roky," uvedl krajský policejní mluvčí František Kořínek a doplnil, že muž se skladováním střelného prachu nedopustil ničeho protiprávního­.