V objektu se v danou chvíli naštěstí nikdo nenacházel a nikdo při ní nebyl zraněn. Podle prvních odhadů bude materiální škoda činit deset milionů korun.

K náročnému zásahu vyjelo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Požár se po necelých čtyřech hodinách podařilo zlikvidovat, budova je však staticky narušená a čeká ji demolice.

Lesík ve Lhotce u Přerova, kde byla 31. března 2019 vpodvečer nalezena mrtvola novorozence, pročesávali následující den policisté
Policie pátrá po matce mrtvého novorozence. Obrací se na veřejnost

Cizí zavinění nevylučují

Oznámení o požáru přijali hasiči od vrátného jednoho ze sousedních objektů v neděli krátce před čtvrtou hodinou ranní.

Podle mluvčího krajských hasičů Zdeňka Hošáka hořela hala o rozměrech zhruba 40 krát 12 metrů.

„Po příjezdu jednotek byla v plamenech celá střešní konstrukce a zevnitř haly se ozývaly exploze uskladněných plynových lahví. Požár částečně zasáhl i další haly, v nich se nám požár podařilo lokalizovat velmi rychle. Vzhledem k nebezpečí zřícení hasiči rozhodli o zásahu mimo objekt a za využití výškové techniky,“ uvedl mluvčí.

Část haly byla využívaná jako autodílna a část patřila stavební společnosti k uskladnění stavebního materiálu.

Škoda na objektu je odhadovaná minimálně na sedm milionů korun a předběžný odhad hodnoty uskladněných předmětů se pohybuje okolo tří milionů.

Škoda dosahuje takové výšky pravděpodobně proto, že nebude možné ji zachránit, objekt je určen k demolici.

„Nemáme nejmenší představu, co požár způsobilo. Objekt měl všechny revize platné a uvnitř se nenacházelo vytápění ani žádné spotřebiče, které by mohly vzplanout. Samozřejmě nemůžeme vyloučit cizí zavinění,“ sdělil Ladislav Trnkal, jednatel firmy, která objekt vlastní.

VIDEO: Požár v ulici 9. května. Autor: HZS Olomouckého kraje

Zdroj: Youtube

Nebezpečný zásah

U požáru zasahovalo celkem osm hasičských jednotek, profesionální hasiči z Přerova a Lipníku nad Bečvou, drážní hasiči z Přerova, a dobrovolní hasiči z Přerova, Horní Moštěnice, Radslavic, Oseku nad Bečvou, a Újezdce. Na likvidaci požáru se podílelo celkem 55 hasičů.

Zásah byl hodně nebezpečný, zejména kvůli četným výbuchům. Šéf přerovských hasičů Miroslav Čoček sdělil, že byly uvnitř budovy uskladněny propan butanové lahve a svařovací technika, která vysokým žárem explodovala. Hasiči se při zásahu neobešli také bez dýchacích přístrojů.

„Požár byl zlikvidován v 9.30 hodin. Zásah bude pokračovat s pomocí těžké speciální techniky útvaru Hlučín. Bude rozebrána střešní konstrukce, což zajistí bezpečnost vnitřního prostoru a bude možné vyšetřit příčiny požáru,“ vysvětlil Miroslav Čoček.

V současné době je objekt silně porušený a výrazně nestabilní.

Lukáš Černošek obžalovaný z usmrcení z nedbalosti v souvislosti s tragickým případem z Předmostí u Přerova, u Okresního soudu v Přerově 4. dubna 2019..
Za smrt dítěte navrhuje žalobce podmínku. Pes byl špatně vychovaný, řekl znalec