Je jednou z majitelek jednotky v objektu, jehož stavba v těchto dnech finišuje. Michaela Hanáková, stejně jako majitelé ostatních bytů, dostala od zhotovitele netradiční možnost. Sama si totiž může zvolit dispoziční vzhled bytu, a vybavení. Může tak zásadním způsobem ovlivnit podobu a zvolený materiál podlah, dveří, obkladů, a dalších nezbytných doplňků. „Zhotovitel, kterým je firma Tradix, mi umožnil nechat zbourat jednu z již postavených zdí, takže se mi tímto způsobem výrazně zvětšila kuchyň. Zeď pak řemeslníci postavili o kousek dál, v prostoru u komory, která má nyní rozlohu přesně podle mých představ. Firma mi nabídla výběr podlah a dalších doplňků. Jejich ochota byla mimořádná. Když například ve své nabídce neměli dveře v barvě podle mého návrhu, tak je vlastní aktivitou sehnali, a dodali mi je," nešetří superlativy na zhotovitelskou firmu Michaela Hanáková.

Ta se do nového bytu nastěhuje i přesto, že v současné době bydlí jen asi dvě minuty chůze od domu. „Nové bydlení bude ve velmi klidné zóně, odkud je nedaleko do supermarketu, k autobusové zastávce, blízko je to i do Uherského Hradiště. A také to mám jen malý kousek k rodičům. Výrazným způsobem mě přesvědčila i příznivá cena za nový byt," netají své důvody Michaela Hanáková.

Výstavba nového bytového domu v Alšově ulici je tak, vzhledem k plánům staroměstské radnice, možná na dlouho jednou z mála možností, jak získat útulné bydlení v klidné lokalitě. Město totiž žádnou větší bytovou výstavbu v nejbližších letech neplánuje. Starosta Starého Města Josef Bazala sleduje „rostoucí" objekt s uspokojením. „Nové možnosti bydlení jsou pro město vítaným pozitivem. Původně byly pozemky, kde nyní stavba stojí, obecní. Myslím si, že stavební firma, která je získala, je využila více než účelně," podotkl před nedávnem starosta Josef Bazala.

Bytový dům v Alšově ulici bude dokončený a zkolaudovaný do konce letošního roku. Nachází se v něm celkem třicet bytových jednotek, a objekt má tři vchody. Nebude chybět nové parkoviště u domu. „Pořizovací cena za byty je na tuzemské poměry poměrně nízká. V příznivé ceně totiž zohledňujeme, že jsou bytové jednotky zhotoveny bez dokončovacích prací. To je ale zároveň pro většinu našich zájemců velkou výhodou, protože si vzhled bytu mohou uzpůsobit podle svých představ. Veškeré doplňky jim samozřejmě pomůžeme vybrat a materiál dodáme až na místo," podotkl majitel zhotovitelské společnosti Tradix Ing. Jiří Křen.

Novým zájemcům nabízí developer i nezávaznou prohlídku bytů. Je možné ji domluvit prostřednictvím e-mailu (info@bytystaremesto.cz) nebo využít kontaktů na webu www.bytystaremesto.cz

Po dokončení aktuální stavby vznikne ve stejné lokalitě i druhá podobná stavba. Tu chce společnost Tradix postavit do konce roku 2015. (poh)