Víkend opět slibuje krásné slunečné počasí. Zveme lyžaře, aby si nenechali ujít jednu z posledních příležitostí pro lyžování v letošní sezóně. Budeme mít i večerní lyžování – v pátek na sjezdovce Horal a v sobotu na Razule,“ láká Luboš Sušila ze Ski areálu Razula. Hotely v sousedství Ski areálu Razula - Lanterna a Horal – mají pro nadcházející víkend ještě posledních pár volných pokojů.

Na hlavní sjezdovce Razula již platí mimosezónní ceny skipasů snížené až o 25%. I na zlevněné skipasy se vztahuje akce Lyžuj a plav – se skipasem je možné využít ve všední dny hodinový vstup zdarma do termálních bazénů Wellness Horal. V každodenním provozu jsou hlavní sjezdovky Razula a Horal. Sjezdovka Galik je ve všední dny uzavřená, o víkendu bude ale také v provozu. Uzavřena již byla snowtubingová dráha.

Nadcházející víkend opět zpestří doprovodné akce. Malí lyžaři do 12 let jsou zváni v pátek 23. 3. na závod ve slalomu O pohár nejrychlejšího tygra, který se uskuteční na sjezdovce Horal u hotelu Horal. Registrace probíhá do 12:00, začátek závodu je v 13:00. Akce se uskuteční při minimálním počtu 5 dětí.

V sobotu i neděli se také opět uskuteční carving workshop na sjezdovce Razula pro zájemce, kteří si chtějí vylepšit své lyžařské dovednosti. Workshop vedou zkušení instruktoři, koná se od 8 do 9 hodin a nutná je rezervace předem.

 

Předzvěstí blížícího se jara a Velikonoc je Výstava velikonočních kraslic, která je od úterý 20. 3. k vidění ve Zvonici Soláň na hoře Soláň nad Velkými Karlovicemi. O víkendech je otevřeno od 9 do 17 hodin, výstava potrvá do 11. dubna.

V blízkém Valašském ateliéru u Hofmanů bude v sobotu 24. 3. zahájena nová výstava Jaro s vůní dálek, která představí akvarely Boženy Zlámalové a keramiku Petry a Lubomíra Hluštíkových. Prodejní galerie je otevřena jen o sobotách a nedělích od 10 do 18 hodin. Má mimořádného genia loci, v minulosti tu působili malíři Alois Schneiderka a Karel Hofman.

Na příští víkend ještě Ski areál Razula plánuje poslední doprovodnou akci letošní sezóny – závod Razula Open Cup. Uskuteční se také 1. ročník Valašského poháru Ski&Golf, který spojí závod v obřím slalomu s golfovým turnajem na hřišti v Rožnově pod Radhoštěm. Součástí akce bude testování lyží Lusti. Bude probíhat v sobotu i v neděli a zapůjčení lyží je zdarma.

www.razula.cz