„Nově si mohou hosté pochutnat například na čerstvých rybách od chovatele Mirka Halamíčka z Rožnova pod Radhoštěm. Novinkou jsou také bylinky, sušené ovoce a jedlé květy ze Sušírny Svatého Františka z Vlachovic. Produkty používáme například v dipech k masu,“ popisuje šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík.

V menu gurmáni najdou i hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou z masa od vyhlášené Farmy Rudimov, chuťově neobvyklou novinkou je bio sýr Sainte Maure s popelem z jehličí, který speciálně pro Lanternu vyrábí Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm. Z produkce tohoto rodinného podniku s tradicí od roku 2001 najdou hosté v menu i další pokrmy, ať už v podobě předkrmu, omáčky k masu nebo cheescaku. Snídaňové bufé zase obohatily uzeniny z řeznictví H+H z Nového Jičína.

VALACHY MAN.
VALACHY MAN už je ze tří čtvrtin vyprodaný, přijede i olympionik Čelůstka

Vše korunují nejznámější valašské speciality v čele s kyselicí, haluškami či čerstvými frgály z vlastní produkce Resortu Valachy, jehož je Lanterna součástí. Kdo chce, může se frgály také naučit péct během prázdninových kurzů s místní pekařkou v blízkém Gril srubu, konají se každé úterý a sobotu.

To z gurmánských lákadel hotelu Lanterna není vše. Novinkou je i šestichodové Letní menu snoubené s víny Veverka v zážitkové restauraci Vyhlídka. V sobotu 29. července si ho mohou zájemci vychutnat i s průvodním slovem šéfkuchaře Pavla Václavíka a šéfa vinařství Libora Veverky.

Soutěž sýrů.
Soutěž o nejlepší sýr vyhrála rožnovská Biofarma Horut

Protože Spa hotel Lanterna nabízí kromě vyhlášené gastronomie i špičkové wellness služby, vyplatí se tu zůstat i přes noc, naplánovat si relaxační dovolenou a využít neomezený vstup do hotelového L-Spa i do blízkého Wellness Horal. Ve vybraných červencových termínech platí na pobyty v Lanterně speciální zvýhodněné ceny, pobytové balíčky zase zahrnují masáž, degustační menu ve Vyhlídce, projížďku na segway a další hodnotné výhody v ceně.

Více na www.lanterna.cz.