Pivo, které je vyrobeno podle staré receptury, má připomínat svátky pohody a klidu, ale také 140. výročí založení pivovaru. Podle sládkové pivovaru Nataši Rouskové vyniká nejen sytou zlatou barvou a výrazným chmelovým aroma, ale především chutí.

„Je plná, chlebnatá a co je nejdůležitější, je její dokonalá vyladěnost. To konzument ocení už po prvním doušku," uvedla.

Nemusí však zůstat jen u jedné sklenice, pivo má totiž velmi vysokou pitelnost, která láká k dalšímu napití a posezení s přáteli. Specifická chuť speciálu je pak dána dlouhou dobou zrání, která je devadesát dnů.

„Tuto dobu je třeba dobře hlídat, aby se pivo nezlomilo. S přípravou adventního piva se tak v pivovaru začíná už v létě, kdy většina lidí ještě na Vánoce vůbec nemyslí," doplnila sládková.

Pivovar Zubr vaří speciální piva pouze v omezeném množství a při speciálních příležitostech.

Hospodští se by se tedy měli zásobit se včas, protože později už by s dozásobením nemuseli mít štěstí. Celkem tisíc hektolitrů speciálu naplní nejen sudy. Pro ty, kteří raději popíjejí doma, bude k dostání také v obchodní síti v lahvích v balení multipack. (red)