„Pár krav jsem měl doma už za komunismu a staral jsem se o ně při práci. Postupně jsem ale došel k závěru, že se soukromému hospodaření budu věnovat naplno,“ svěřil se Josef Němec, který je zároveň předsedou Asociace soukromých zemědělců regionu Přerov.

Němec na své farmě chová kolem sto čtyřiceti kusů dobytka. Jeho den začíná ve čtyři hodiny ráno. „Musím podojit krávy. O krmení zvířat a čištění jejich stání se starají zaměstnanci,“ upřesnil zemědělec, pro kterého den teprve začíná. Potom se totiž přemístí do pár metrů vzdálené hospůdky, kterou otevřel před dvěma lety.

„Mým hlavním podnikatelským záměrem je rozvíjet agroturistiku v regionu. Díky farmě a hospodě se mi však také podařilo spojit dvě profese, které mě baví. V budoucnu bych chtěl u hospody postavit penzion, aby zde mohli hosté také přespávat,“ doplnil Němec. Jeho hospoda ve stylu hanácké stodoly, která nabízí především steaky, se stala vyhledávaným místem nejen Přerovanů.

„Naše hospůdka se může pyšnit i vlastní specialitou. Tou je slivovice podávaná s čerstvě nadojeným mlékem,“ podotkl s úsměvem soukromý zemědělec. Hospodu často opouští až s odchodem posledních hostů. „Obě profese jsou stejně náročné a obě dělám stejně rád. Když však člověk chce cokoliv dělat slušně, musí se tomu věnovat naplno,“ míní Němec.