V prestižní soutěži nakonec zvítězila přerovská restaurace U Labutě, jejíž šéfkuchař připravil podle hodnocení návštěvníků i odborníků nejlahodnější tradiční pokrm české kuchyně.

„Dokonce i uznávaný kuchař a labužník Zdeněk Pohlreich chuť svíčkové ocenil nejvýše. Omáčka v podání přerovského kuchaře byla opravdu delikátní,“ řekl jeden z organizátorů akce Moravia Food Festival Vladimír Valouch.

Právě on přijel do Přerova, aby předal primátorovi města Jiřímu Lajtochovi (ČSSD) certifikát s oceněním známé přerovské restaurace.

„Jsem vždycky rád, když se dozvím o úspěchu Přerovanů, kteří nesou dobré jméno města. A když ji šíří prostřednictvím výborného jídla, je to obzvlášť potěšující,“ reagoval na ocenění primátor.

Majitelé restaurace U Labutě si uznání od kolegů – odborníků považují.

„Zvlášť, když se jedná o svíčkovou. Šéfkuchař Zdeněk Šimčík ji totiž připravuje podle našeho starého rodinného receptu. Je to pravá svíčková, kterou naši moravští předci takto připravovali,“ podotkl spolumajitel restaurace Ladislav Šimek.

Ocenění svíčkové