Hlavní trenér Radim Vlček tak partnerům a médiím představil zbrusu nový tým, který do nového extraligového ročníku vstoupí v sobotu 28. září venkovním utkáním s brněnskými Šelmami.

Ještě předtím ale Zubřice čekají poslední přípravné duely na zajímavém turnaji ve francouzském Quimperu, který nově trénuje bývalý kouč Šternberku Martin Hroch a v jeho týmu nechybí třeba expřerovská Vendula Měrková nebo Barbora Gambová.

„Za tuhle možnost jsme vděční. Byli jsme osloveni Martinem Hrochem. Já jsem neváhal ani chvíli, pro Přerov to bude obrovská zkušenost,“ zmínil Radim Vlček.

Jeho tým změří síly kromě domácího Quimperu ze druhé nejvyšší soutěže také s prvoligovou Paříží a slovenským mistrem z Bratislavy. Před ostrým startem extraligy kvalitní prověrka.

„V přípravě pořád hledáme a zkoušíme varianty. Nezlomí nás, že jsme tři nebo čtyři zápasy prohráli, někdy je i lepší prohrát, protože hráčky mají pořád motivaci pracovat. Rozhoduje se v průběhu celé sezony, na to tým připravuji,“ řekl kouč Přerova.

Ten před sezonou vyhlásil atak elitní pětky tabulky, což je odvážný cíl, který ale podporuje i Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr, hlavního sponzora Volejbalu Přerov.

„Jsem moc rád, že v loňském roce měl klub takové úspěchy. Šesté místo a účast ve Final Four, to tady dlouho nebylo. Dá se předpokládat, že úspěch přitáhne další partnery a sponzory. Naším sportem číslo jedna je samozřejmě hokej, ale na druhém místě je extraligový volejbal žen,“ uvedl Pluháček.

První domácí extraligové utkání sehrají Zubřice ve čtvrtek 3. října, kdy přivítají pražský Olymp.

Volejbalistky Přerova (v zeleném) v přípravném utkání s UP Olomouc. Veronika Tinklová.
Po mateřské zpátky do hry. Bude to odreagování, říká Veronika Tinklová

Soupiska Volejbalu Přerov:

Smečařky: Šárka Semerádová, Markéta Kukučová, Olivia Ruseková.

Blokařky: Sára Kuželová, Krysteena Davisová, Jackie Oestreichová, Anna Řihošková.

Nahrávačky: Lucie Zatloukalová, Veronika Tinklová.

Libera: Nikola Vaňková, Barbora Šádková, Vendula Burešová.

Univerzálka: Sandra Kotlabová (kapitánka).

Trenéři: Radim Vlček, Michal Derych.