„V prvním setu jsme hráli docela dobrý volejbal a v koncovce jsme vedli. Bohužel jsme ale v tu chvíli nedodrželi, co jsme si řekli. Tam se to rozhodlo, domácí se chytli, přehráli nás jednoznačně na servisu i přihrávce a zaslouženě vyhráli. My jsme měli hrát lépe,“ hodnotil utkání na svazovém webu kouč Zubřic Radim Vlček.

Ve druhém a třetím setu jeho svěřenky uhrály pouze 16 a 14 míčů.

„Bohužel jsme se zase zalekly, přestaly jsme úplně hrát naši hru a od toho se odvíjel i druhý set. V tom třetím, i přestože jsme se na holky pečlivě připravovaly, jsme je nedokázaly ubránit a nezatlačily jsme je ani servisem,“ nebyla spokojená kapitánka Přerova Sandra Kotlabová.

Martin Sedlák na trenažéru během generálky na mistrovství světa.
Bude mít Přerov dalšího mistra světa? Veslař Sedlák válí na trenažéru

Hanačky jsou přes další prohru blízko účasti v play-off. K udržení osmé příčky jim stačí, aby Frýdek-Místek v závěrečném kole nezvítězil na palubovce rozjetého Olympu. Pražanky v extralize drží dvanáctizápasovou vítěznou šňůru. Senzační scénář a postup Frýdku je spíše utopií.

Přerovanky navíc v posledním utkání základní části hostí hratelný Prostějov. Utkání je na programu v sobotu od 17 hodin.

VK Královo Pole – Volejbal Přerov 3:0 (22, 16, 14)

Nejvíce bodů: Pavlíková 16, Šunderlíková 15, Bairdová 9 – Kotlabová 12, Diatková 4, Plešingrová 4. Rozhodčí: Marschner, Hladišová. Čas: 71 minut. Bez diváků.

Královo Pole: Dolotova, Baird, Judlová, Šunderlíková, Pavlíková, Koulisiani, libero Digrinová. Střídaly: Weissová, Kuníková. Trenér: Matúš Kalný.

Přerov: Diatková, Pavlová, Kotlabová, Plešingrová, Dlouhá, Zatloukalová, libera Kulová, Kromerinská. Střídaly: Šádková, Zajícová, Köhlerová, Boudová, Semerádová. Trenér: Radim Vlček.