Zubřice se během sobotního večera rozjížděly pomaleji. V prvním setu propadly, ale nic nezabalily. „Střídáním jsme se zvedli díky Báře Šádkové. Byl to vyrovnaný zápas, ale máme tam obrovské množství chyb, což nás stálo alespoň tie-break,“ mrzelo trenéra Přerovanek Libora Gálíka.

Jeho tým nicméně sehrál výborný druhý set. Nejprve se dostal do vedení 6:3, Frýdek ale po sporném míči vyrovnal na 8:8. Domácí si nicméně vzali tříbodový náskok zpět a poloprázdná hala se začala probouzet. Nakonec z toho bylo drama, Zubřice ale využily první mečbol zásluhou podání Kateřiny Kohoutové.

Také třetí sada nabídla obrovsky vyrovnanou podívanou. Tentokrát ale koncovku zvládli lépe hosté, kteří se v ní dostali do dvoubodového náskoku. Prakticky stejně dopadl i čtvrtý set a Přerovanky trošku smolně skončily opět bez bodu, který by si tentokrát za svůj výkon zasloužily.

„I v této koncovce, kde nás poškodili rozhodčí, jsme to nezvládli. Byly tam tři naše chyby po připravené akci. Jinak ale myslím, že jsme hráli konečně dobře,“ řekl Gálík.

Že by blýskání na lepší časy? Přerov již ve čtvrtek hostí dalšího papírově vyrovnaného soupeře ze Šternberku.

„Bude to asi vyrovnané, tento zápas by nás mohl povzbudit. Doufám, že nás to trošku nakopne. Volejbal hrát umíme, ale strašnou roli hraje psychika. Musíme si na hřišti ještě víc pomáhat,“ dodal závěrem přerovský kouč.

Volejbal Přerov – TJ Sokol Frýdek-Místek 1:3 (-15, 23, -22, -22)

Nejvíce bodů: Svobodová 28, Kohoutová 14, Šádková a Ticháčková po 8 – Kukučová 17, Mitregaová 16, Pavelková 15.

Přerov: Dostalíková, Jehlářová, L. Kohoutová, K. Kohoutová, Svobodová, Zatloukalová, libero Stavinohová. Střídaly: Šádková, Ticháčková. Trenér: Libor Gálík.
Frýdek-Místek: Jurčíková, Pavelková, Mitregaová, Kavková, Kukučová, Holišová, libero Radivojevičová. Střídala: Uhrová. Trenér: Leopold Tůma.