„S tolika blbostmi, které jsme dnes předvedli, se prostě vyhrát nedá,“ uvedl pro svazový web trenér Přerova Radim Vlček.

Dvouhodinovou bitvu podobně hodnotila i kapitánka Zubřic Sandra Kotlabová, která hrála v dobře známém prostředí. Ve Šternberku působila ještě v minulé sezoně.

Přerovský strongman Jiří Tkadlčík navštívil vojenskou základnu v Afghánistánu.
VIDEO: Strongman Tkadlčík trénoval s vojáky v Afghánistánu. Podívejte se

„Po celé první dva sety jsme nebyly schopné předvést naši hru a podle toho to taky vypadalo. Teprve v dalších dvou sadách se to změnilo. V koncovce tie-breaku jsme předvedly moc chyb, s tím se vyhrát nedá,“ kroutila hlavou nejproduktivnější hráčka hostů. Ani dvacet bodů Kotlabové však k výhře nevedlo.

Pro Šternberk se jednalo o hořkou, zato však důležitou výhru.

„Byl to zápas rozehraný na výsledek 3:0. Bohužel ve třetím setu jsme začali dělat nevynucené chyby a panikařit, významně jsme polevili a soupeř se v pozměněné sestavě dostal zpět do hry. Tie-break jsme už zvládli jen se štěstím,“ ohlížel se domácí kouč Jan Drešl.

Zubřice se tak společně se Šternberkem a Frýdkem-Místkem seřadily na osmém až desátém místě tabulky. Zdá se, že mezi těmito celky se rozhodne o posledním účastníkovi play-off. Poslední tým bude muset do baráže.

TJ Sokol Šternberk – Volejbal Přerov 3:2 (22, 20, -19, -18, 13)

Nejvíce bodů: Kofieová 15, Schandlová 15 – Kotlabová 20, Ruseková 13. Rozhodčí: Horký, Vachutka. Čas: 122 minut. Diváci: 120.

Šternberk: Šmídová, Schandlová, Kneiflová, Mazurová, Sifferlenová, Kofieová, libero Zilberman. Střídaly: Karabinovičová, Meidlová. Trenér: Jan Drešl.

Přerov: Tinklová, Kukučová, Oestreichová, Kotlabová, Ruseková, Davisová, libero Vaňková. Střídaly: Řihošková, Semerádová. Trenér: Radim Vlček.