Přerovský oddíl již oznámil příchod nového kouče, kterým je bývalý asistent v konkurenčním KP Brno Radim Vlček. „Je to nová výzva,“ má jasno lodivod, který pomohl Královu Poli k výborným bronzovým medailím.

Vlček dříve kromě práce asistenta trenéra působil u mládeže, byl hlavním trenérem juniorek. Coby hlavní kouč má tedy před sebou první extraligové angažmá u A-týmu. Podpis smlouvy v Přerově si pochvaluje. „Zatím mám jen kladné zkušenosti. Jednání byla velice korektní. Některé lidi v klubu samozřejmě za tu dobu, co se pohybuji ve volejbale, znám a nemůžu říct špatného slova,“ ubezpečil Radim Vlček.

In-line hokejisté Přerova (v červeném) ve čtvrtfinále porazili obhájce titulu z Olomouce.
Senzace! Night Birds vyřadili mistra z Olomouce a jsou v elitní čtyřce



V současné době má úkol jasný. Poskládat konkurenceschopný tým, který bude hrát v nejvyšší soutěži důstojnou roli. Konkrétní ke jménům zatím být nechce, něco ale přeci jen prozradil.

„Nějaký základ týmu bychom chtěli udržet, ale bez posil se to neobejde. Jednáme s holkami z různých míst, na která jsem třeba já osobně nějak navázaný. Uvidíme, co se nám podaří. Já věřím, že se nám podaří poskládat tým, který se bude chtít bít, bude možná mladý, ale bude získávat zkušenosti,“ přál by si Vlček.

Na cíle je pochopitelně ještě brzo. „Chceme volejbalem bavit lidi, pak nebude podstatné, jestli to bude páté, šesté nebo sedmé místo. Napřed to ale musíme nastartovat,“ nastínil nový kouč.

Hromadná nehoda šesti vozidel, při které se zranilo pět lidí, se stala v pátek po osmnácté hodině na dálnici D1 u Dolního Újezdu na Přerovsku.
Na dálnici u Lipníku se srazilo šest aut, několik cestujících zraněno

Předsedou je nově Lubomír Svoboda

Nejen na trenérském postu se však u Volejbalu Přerov udály změny. Pozici předsedy klubu bude nově místo Vladimíra Tabary zastávat dosavadní manažer klubu – Lubomír Svoboda.


„Změny to nejsou nějak převratné, jen jsme se domluvili s panem Tabarou, že on se bude více věnovat vztahu našeho klubu k volejbalovému svazu. To vnitřní řízení vezmu na sebe já. Myslím, že za tři čtvrtě roku jsem se už trošku rozkoukal a zjistil, jak to funguje,“ upřesnil Svoboda.

Ve výsledku se jeho práce až tak nemění. I nadále bude hlavně shánět důležité sponzory a nezbytné finanční prostředky. „To je hlavní náplní mojí práce. Měl bych shánět další partnery a přesvědčit je, že to má smysl se přes ženský volejbal v Přerově zviditelnit,“ potvrdil nový předseda.

Ilustrační foto
Nával do školek opadl. V Přerově jsou stále volná místa