Zlatý hattrick se jim na krku neblyští, za sebou ale i tak mají skvělou sezonu ověšenou stříbrem. Přerovští vodní pólisté ve třetím finálovém utkání v Praze padli 7:12 a po dvou sezonách přepustili mistrovský titul pražskému Steppu.

S nožem na krku vstupoval KVP do sobotního utkání v Praze, kde musel ukořistit dvě výhry, aby si vynutil rozhodující penaltový rozstřel. To se Přerovanům nepovedlo, přestože ještě v polovině utkání vedli 5:4. V závěru třetí čtvrtiny ale Pražané odskočili na rozdíl dvou branek. Tento náskok pak navýšili do otevřené obrany hostů.

„Trochu mě mrzí průběh finále, protože stav série 0:3 vůbec neodpovídá skutečnému rozložení sil. Všechny tři zápasy byly totiž zcela vyrovnané,“ mrzelo hrajícího trenéra KVP Přerov Jiřího Otáhala.

„Stepp určitě nebyl lepší než my. Byl ale mnohem efektivnější v zakončování. Hodně nám ve finále chyběl i Vlado Plvan,“ zmínil Jiří Otáhal i oporu Přerova, která si odpykávala disciplinární trest.

Přerovští veslaři uspěli na Mistrovství Moravy v Brně
Veslaři Přerova dovezli deset medailí z mistrovství Moravy

Hodnocení sezóny? Úspěch

S odstupem času je ale hodnocení další sezony KVP v nejvyšší sezony pozitivní. Tým potřetí v řadě prošel do finále play-off a v semifinále vyřadil silnou Kometu Brno, druhý celek základní části.

„Chci všem klukům poděkovat za skvělou reprezentaci klubu a města. Velikou radost mi udělal brankář Tonda Mac, který jako nejmladší brankář v lize zvládl svou premiérovou sezónu opravdu výborně,“ pochválil osmnáctiletého gólmana Jiří Otáhal a vyzdvihl i nejlepšího střelce týmu Andreje Janička a kapitána Kristiána Holibku.

„Myslím, že to byla vůbec jeho nejlepší sezona. Jeho bojovnost, přístup k zápasům i tréninkům jsou příkladné,“ řekl hrající kouč.

Mistrovská série sice KVP Přerov skončila, ta medailová však nikoliv. A je dost možné, že se ještě prodlouží, tým totiž má budoucnost.

„Věřím, že tým má velkou perspektivu, pokud bude kvalitně pracovat, vše bude fungovat jako doposud a tým budeme dál postupně doplňovat vlastními odchovanci, kteří přinesou do týmu mladickou dravost,“ je se sezonou spokojen i kapitán Přerova Holibka.

Stepp Praha – KVP Přerov 12:7 (3:3, 2:2, 4:2, 3:0)

Branky KVP: Janíček 2, Mazánik 2, Frank 1, Komínek 1, Holibka 1.
Přerov: Mac, Frank, Janíček, Mazánik, Beňa, Jurčík, Prachár, Přemyslovský, Komínek, J. Otáhal J.,Holibka, Přikryl, Chromčík. Trenér
ři: Radek Otáhal a Jiří Otáhal.