Přímo olympijský nástup na začátku celé akce vystřídala házenkářská část turnaje. Patnáct družstev hrálo na třech hřištích bez počítání skóre.

„Olomoucká oblast a vůbec velká část miniházenkářských soutěží se hraje tímto způsobem. Tento model jsme převzali ze zahraničí, aby děti byly uvolněnější a nebyli nijak svazováni okolím a tím, že se po nich chce za každou cenu výhra. Ze začátku to některými trenéry bylo nepochopeno, později se ale systém osvědčil a ukazuje se jako správný," vysvětlil předseda SK Žeravice Pavel Zubík.

V přestávkách mezi zápasy pak přišel čas na soutěžení o sladké odměny.

Přetahování lanem ovládli mladí házenkáři Cementu Hranice, s překážkovou dráhou se nejlépe popasovaly mladé naděje Zory Olomouc, na cíl házeli nejpřesněji mladší minižáci Horky nad Moravou. Vítězné celky pak ze Žeravic odjížděly kromě sladkostí, diplomů a medailí také s vytouženým pohárem.

Celý den bylo pro děti nachystáno i několik nesportovních stanovišť. Největší zájem byl o malování na obličej, jízdu na poníkovi nebo třeba střelbu ze vzduchovky.

V horkém počasí udělali dětem asi největší radost přerovští hasiči. Zchlazení vodní mlhou a následné gejzíry pěny vyvolaly gejzíry radosti a chvíli to vypadalo, že na vyhlášení výsledků se vůbec nedostane. Nakonec se to ale povedlo, náměstek Olomouckého kraje Radovan Rašťák předal společně s předsedou krajského svazu házené Valdemarem Macharáčkem a předsedou SK Žeravice Pavlem Zubíkem dětem očekávané odměny.