Tradiční zápolení pořádá z pověření Českého tenisového svazu TK Precheza Přerov a Sport Management. Akce proběhne od soboty 11. do soboty 18. června.

Vloni se z vítězství ve dvouhře i deblu radovala nedávná juniorská světová jednička Markéta Vondroušová, která se navíc stala nejmladší vítězkou v historii Zubr Cupu, v době jejího triumfu jí bylo ještě 15 let.

Právě pro mladé tenisové a hlavně české naděje jsou turnaje podobného typu odrazovým můstkem a možností, jak získat první body do světového žebříčku WTA.

„Turnaj přesně zapadá do filozofie Českého tenisového svazu, snažíme se organizovat podniky, nabízející dokonalé příležitosti především českému tenisovému mládí a umožňují tak snadnější cestu do velkého tenisu," uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Největší favoritky: Pantůčková a Škamlová

Již tento víkend je na přerovských antukových kurtech na programu kvalifikace, do níž zasáhne také sedm domácích tenistek.

Největší nadějí pořádajícího oddílu je do hlavní soutěže nasazená Pernilla Mendesová (596. na okruhu WTA).

„Šanci uspět má Mendesová, která zde už v roce 2014 hrála semifinále s pozdější vítězkou Barborou Krejčíkovou. V kvalifikaci máme několik hráček, které by mohly překvapit a dostat se do hlavní soutěže, třeba Martinu Kudelovou. Ta byla vloni ve finále pardubické juniorky," zmínil se trenér TK Precheza a ředitel turnaje Petr Huťka mladší.

Hrací začátky jsou každý den stanoveny na 11 hodin. Hlavní soutěž bude rozehrána v pondělí 13. června.

Finále čtyřhry je pak na programu v pátek 17. června odpoledne, Zubr Cup vyvrcholí v sobotu 18. června dopoledne finálovým zápasem singlu.

Největšími favoritkami turnaje jsou jednadvacetiletá česká hráčka Gabriela Pantůčková (355.), dvaadvacetiletá půvabná Slovenka Chantal Škamlová (361.) nebo její krajanka Lenka Juriková (504.).

Překvapit však tradičně může kterákoliv z mladých talentovaných děvčat bez vyššího postavení na světovém žebříčku.