"To utkání jsme měli od začátku pod kontrolou, byli jsme lepší ve všech činnostech. Myslím, že pro domácí hráčky je úspěchem už postup do play-off. Tady měly hodně stíženou situaci, protože naše družstvo je opravdu mnohem silnější,“ zhodnotil utkání prostějovský trenér Miroslav Čada.

Jeho svěřenky daly Přerovu od prvních výměn jasně najevo, kdo je v českých končinách aktuálně jasnou jedničkou. V obou úvodních setech se dostaly rychle do vedení 10:3 a zbytek už byl pro zkušený tým rutinou.

Alespoň ve třetím dějství Zubřice držely s Prostějovem krok. Dobrý výkon začala předvádět americká smečařka Vander Meerová a hostující kouč dokonce reagoval střídáním libera, Slavíkovou nahradila Kovářová. Favorit pak bodovou šňůrou ve druhé polovině setu utekl na pohodlný rozdíl, nakonec zvítězil jasně 25:15.

„Představoval jsem si, že jsme mohli hrát tak, jak jsme hráli od začátku třetího setu. Odvážně, nebojácně. Ale bohužel, zase jsme měli velkou odvahu na tréninku a před zápasem. Pak přijde utkání a odvaha se někde vytratí. Teď ji zase budeme někde hledat,“ mrzelo trenéra Přerova Radima Vlčka.

„Kdybychom hráli všechny tři sety takhle, tak by se soupeř od začátku třeba nedostal do takové pohody. Prostějov je nejlepší mančaft u nás, má odehrané těžké zápasy, má vynikající hráčky. Když se dostane do pohody, a vy mu ještě budete přehazovat balony zadarmo, tak vás umlátí,“ uzavřel domácí lodivod.

Volejbal Přerov – VK Prostějov 0:3

Sety: 10:25, 15:25, 15:25. Rozhodčí: Trumpeš, Spáčil. Diváci: 164.

Přerov: Zatloukalová, Vander Meerová, Jehlářová, Schoeneová, Svobodová, Gauthierová, libero Kohoutová. Střídaly: Šálková, Dostalíková. Trenér: Radim Vlček.

Prostějov: Weiss, Nová, Kozmik, Horká, Kossányiová, Herelová, libero Kovářová, Slavíková. Trenér: Miroslav Čada.