A i letos se všichni přítomní mohou těšit na inovace.

„Každým rokem tu pomyslnou laťku posouváme, letos je novinkou vyhlašování prvního až třetího místa mezi juniory. Asi je to tím, že v kraji máme hodně mladých talentů,“ usmál se František Jura, náměstek hejtmana Olomouckého kraje, který společně s agenturou TK PLUS Prostějov celou akci pořádá.

Alfou i omegou každého galavečeru je nepochybně přítomnost vítězů z řad sportovních celebrit. Jaká účast se dá očekávat letos?

„Ze tří největších hvězd by měly dorazit dvě. S tou třetí budu mluvit dnes, pokusíme se najít konsensus, ale asi to nebude jednoduché, protože v době vyhlášení se ona osoba zúčastní jedné velké akce,“ upřesnil jednatel TK PLUS Miroslav Černošek.

Ani ti, kteří se nedostanou na „bednu“, by však neměli přijít zkrátka.

„Všichni nominovaní, to znamená i ti, co nebudou přebírat ceny na pódiu, dostanou pamětní lístky, aby viděli, že si jich vážíme,“ dodal Jura.

Favoritkou na zisk trofeje je tenistka Lucie Šafářová, která loni vyhrála dva Grand Slamy (French Open, Australian Open) či budapešťský WTA turnaj ve dvouhře. V deblu byla dokonce pár týdnů světovou jedničkou.

Která z událostí utkvěla nejvíce v paměti Jurovi?

„Vnímám, že někdo byl v průběhu roku světovou jedničkou, což je famózní. Ale musím říct, že mě opravdu potěšili junioři, těch úspěchů a medailí tam loni bylo opravdu hodně. Z týmů mě potěšila Sigma, která nejenže se vrátila do ligy, ale v nejvyšší soutěži se prezentuje parádním způsobem,“ chválil.

Černošek byl konkrétnější.

„Když do toho zatáhnu i osobní emoce, musím dát na první místo návrat Petry Kvitové na kurty po zdravotních problémech. Byl jsem na Rolland Garros u toho a mělo to své nejen sportovní, ale hlavně morální hodnoty,“ zavzpomínal.

Na závěr tiskové konference oba pánové nezapomněli s nadsázkou na predikci největší události roku 2018. Ten je sice teprve na svém začátku, ale už nyní to vypadá na jednu velkou mánii…

„No přece návrat Jaromíra Jágra, celá republika ožívá,“ uvedl Jura, načež ho Černošek pohotově doplnil.

„Mám info, že Jarda by měl hostovat v jednom moravském extraligovém klubu. Tak uvidíme, jak to dopadne,“ uzavřel šibalsky.