Ten po utkání oznámil, že na další domácí duel s Olomoucí budou mít fanoušci vstup zdarma.

Lístky prý divákům zaplatí hráčky ze svých platů. Zápas je na programu v sobotu od 18 hodin a Zubřice svůj slib plní.

„Je to omluvenka za poslední domácí výkon, se kterým jsem rozhodně nebyl spokojen. Pokusíme se s pomocí diváků, kteří snad přijdou, překvapit a zkusit velkého favorita potrápit,“ potvrdil kouč Vlček.

Ten s týmem sice po prohře 0:3 s Frýdkem v Hradci Králové zvládl 2. kolo Českého poháru bez ztráty setu, v Liberci ale Přerovanky opět nezískaly ani sadu. V extralize jim tak patří až předposlední devátá příčka. A výkony? Stále zůstávají za očekáváním.

„Musíme si začít věřit a být preciznější v plnění pokynů. Tím to začíná a končí. Tým si musí začít věřit a nepřipouštět si tíhu okamžiku důležitých momentů. V těch nejsme schopni zahrát, na co máme,“ jmenuje Radim Vlček příčiny posledních porážek.

„Stejné to bylo i v Liberci. Dokážeme hrát se všemi vyrovnaný volejbal, ve zlomových chvílích ale pomáháme soupeřům. Nikdo nás zatím jasně nepřehrával, my se načneme sami a v panice pak nejsme schopni odolat stresu,“ myslí si přerovský lodivod.

Ilustrační foto
Kam za sportem? Na derniéru Kozlů i premiéru pólistů

OLOMOUC PO NÁROČNÉM PROGRAMU

Proti úřadujícímu mistrovi to pochopitelně budou mít jeho svěřenky velmi těžké. Možná právě role jasného outsidera by však mohla trenérem zmíněné faktory eliminovat.

Vysokoškolačky navíc za sebou mají komplikovanou pohárovou cestu na Ukrajinu, kde po velké bitvě skončil jejich sen o Lize mistryň.

„Ta debata o tom, že mohou být unavené, je možná na místě. Na lavičce ale mají dalších pět kvalitních hráček. I kdyby postavily dvě šestky, tak mají obrovskou kvalitu. Favorit je daný,“ má jasno Radim Vlček.

Taktické plány ale na Olomouc má. „Plán je vždycky, otázka, jak jej hráčky dokáží splnit. Musíme být samozřejmě odvážní, osolit servis a hrát nebojácně,“ zmínil trenér.

Olomouc už jednou klopýtla. V Prostějově kterému letos patří až pátá příčka tabulky, padla 0:3.

Pak už ale Vysokoškolačky, posílené o americkou nahrávačku Handleyovou i reprezentantku Hodanovou, dominovaly. Namále měly pouze doma se Šelmami, kde obracely ze stavu 0:2 na konečných 3:2.

Právě proti Brňankám předvedl Přerov v 1. kole skvělý výkon, když padl až v tie breaku. Nic tedy není nemožné, favorit je ale opravdu jasný.