Do utkání šli domácí s jasným cílem naplno bodovat. Případná bodová ztráta by je totiž v celkovém zúčtování mohla hodně mrzet.

V úvodní sadě bylo dění však poměrně vyrovnané. „Udělali jsme pár chyb na příjmu a od toho se to všechno odvíjelo. Zasekli jsme se na síti, ale naštěstí jsme to v závěru zvládli," zhodnotil úvod duelu Libor Gálík, trenér PVK Precheza.

Ve druhé sadě už jeho svěřenkyně ovládly herní pole a nakonec bez výraznějších problémů zvládly i třetí dějství a po právu tak měly důvod k úspěchu. „Mladé hráčky soupeře začaly kupit chyby. V poslední setu udělaly tuším šestnáct chyb a o tom je zkrátka volejbal," zmínil kouč.

„Po dlouhé době jsme dominovali na síti. Můžu být s hrou v útoku spokojený. V posledních zápasech to bylo katastrofální. Jsem rád, že jsme to zvládli zlomit," zhodnotil hru Gálík, který dodal: Konečně jsme si chtěli zahrát volejbal. Nevím, jestli to bylo vidět i z pozice diváka, ale z toho mého holky dělaly na hřišti přesně to, co jsme si řekli. Kdybychom zvládali stabilně technické údery i taktické věci, tak bychom nemohli mít v tabulce takové problémy."

O další body se přerovský tým pokusí v sobotu, kdy zavítá na palubovku Ostravy.

PVK Precheza – VK SG Brno 3:0 (19, 8, 11)

Nejvíce bodů: Pavelková 11, Dedíková 10, Kohoutová 10 – Suchá 9, Hrazdírová 6, Podrházká 4.

Rozhodčí: Čas utkání: 65 minut.

Přerov: Šípová, Kohoutová, Pavelková, Dedíková, Gálíková, Nucová, Holičová. Libero: Radivojevičová. Trenér: Libor Gálík.

SG Brno: Podrházká, Šimáňová , Suchá, Kurková, Meidlová, Hrazdírová. Libero: Uhlířová. Střídaly: Adamčíková, Kalhousová, Pospíšilová, Tesařová. Trenér: Ondřej Marek.