Přerovanky se během setů několikrát dostaly do vedení a v úvodní sadě dokonce stáhly i šestibodové manko, ale přesto se úspěchu nedočkaly.

„Bohužel jsme se v době, kdy se lámal první set, vlastními chybami připravily o případný úspěch," okomentoval nejspíš zlomový moment utkání Leopold Tůma, trenér Přerova.

O vítězi se prakticky rozhodlo v úspěšnosti koncovek, které ovládly hráčky Prostějova.

„Domácí hráli velice dobře, trošku nás i překvapili. Hráli dobře v obraně a my jsme nebyli v takové pohodě jako jiné zápasy, ale nakonec jsme rozhodli v koncovce," okomentoval výhru Miroslav Čada, trenér Prostějova.

„Každý trenér je po neúspěchu nějak rozladěný, ale tahle porážka nás nemrzí. Je poznat, že naše družstvo má nějaké rezervy, ale hráčky mě přesvědčily o tom, že jsme schopni hrát s kýmkoliv. Máme samozřejmě na čem pracovat. Musím však tým pochválit za nasazení a velkou bojovnost, díky které jsme dokázali soupeři vzdorovat," dodal závěrem Leopold Tůma, lodivod PVK Precheza.

Prostějovské hráčky si tak vybojovaly čtvrtou výhru sezony a dostaly se do čela průběžné tabulky. Těšit je může i fakt, že dosáhly jubilejního stého vítězství v řadě.

PVK Precheza – VK Agel Prostějov 0:3 (-23, –19, –22)

Nejvíce bodů: Mátlová 11, Kohoutová 10, Gambová 9 – Miletičová 11, Velikiy 11, Žarkovová 8.

Přerov: Mátlová, Gambová, Skřičková, Ticháčková, Kohoutová, Dedíková, Radivojevičová (L), Gáliková, Nucová, Rosenbergerová. Trenér: Leopold Tůma.

Prostějov: Miletič, Velikiy, Zarkova, Chlumská (L), Assis, Soarés, Jelínková, Hrončeková, Hippe. Trenér: Miroslav Čada.

Tabulka

Tabulka