„Věnovali jsme se víc fyzické přípravě, ubylo té herní. S tou jsme začali až tento týden, v neděli jsme si to zpestřili Zubr Cupem a ve středu jsme byli na přátelském zápase v Prostějově," prozradil trenér Prechezy Libor Gálík.

Zubr Cupu se letos zúčastnily kromě týmu Přerova také TJ Ostrava a vedoucí celek slovenské extraligy UK Bratislava. Přerovanky v čtyřsetových mačích nejprve padly s Ostravou 0:4, se Slovenkami už uhrály dva sety a remizovaly 2:2.

Středeční zápas v Prostějově překvapení nenabídl, Agelky ovládly všech pět hraných setů, tři z nich však byly velice vyrovnané. To ocenil i přerovský kouč.

„První tři sety jsme hráli slušně, uhráli jsme vždy více než dvacet bodů, čtvrtý set už se to po prostřídání tak nepovedlo. Poslední byl tie-break, a i ten jsme odehráli docela důstojně," hodnotil Gálík.

Jedinou kaňkou svátků je, že během přípravy se Zubřicím zranila jedna ze smečařek. Kouč její jméno zatím odhalit nehodlá. „Je to nemilé, i během přípravy nás provází zdravotní komplikace a nemoci, pořád nemůžeme být kompletní," přiznal přerovský lodivod.

Přesto v sobotním duelu nebere nic jiného než výhru. Přerov dokázal Frýdek porazit i v předešlém klání na půdě soupeře, a to jednoznačně bez ztráty setu.

„My máme teď jediný cíl. Ve všech třech následujících utkáních zvítězit. S Frýdkem, Šternberkem a SG Brno potvrdit ty naše výsledky. V sobotu hraje i Olymp s Ostravou, což je pro nás strašně důležitý zápas. Pokud by Olymp ztratil, tak jsme na jeho úrovni a bude záležet na tom posledním kole, kdy Olymp hraje s Olomoucí a my v Ostravě, kdo nakonec skončí ve čtverce. O tu se chceme porvat," doplnil na závěr Libor Gálík.

Uniqa extraliga volejbalistek – 15. kolo: Olomouc – Šternberk 3:1 (14, 16, –28, 23)

Tabulka

Tabulka

Poznámka: KP Brno byl odečten jeden bod za kontumační prohru s Přerovem.