Po uplynulé sezoně ukončila aktivní hráčskou kariéru nahrávačka Soňa Nováková a bez smlouvy byly jen dvě hráčky – smečařka a kapitánka Dita Gáliková a nahrávačka Eliška Ticháčková. Obě už ale podle oficiálního klubového serveru podepsaly nový kontrakt a tak společně s Leou Murčinkovou, Petrou Rosenbergerovou, Veronikou Mátlovou, Monikou Dedíkovou, Lucií Skřičkovou, Barborou Gambovou a Kateřina Kohoutovou nabírají fyzičku.

„Na zkoušku máme ještě jedno libero a díváme se po nějaké přihrávající smečařce. V tuto chvíli ale bude hodně těžké někoho sehnat," prozradil trenér Leopold Tůma.

Ten začal přípravu se svým týmem ve středu 1. srpna a na každý den kromě víkendu naordinoval tréninkové dávky. Od pondělí 13. do pátku 17. srpna je nyní s mančaftem na soustředění v Luhačovicích.

„Celé to je zaměřeno především na kondiční přípravu, což znamená posilovna, běhaní a tak dále," sdělil.

Po příjezdu budou mít hráčky volný víkend a ve všední dny opět trénink.

„Scházet se budeme pětkrát týdně s tím, že se zaměříme především na výbušnost a pomalu budeme přecházet na míče. Čekají nás také přípravná utkání, ale termíny ještě musíme doladit," pověděl.

Chtěl by tým přihlásit i na nějaké turnaje s více soupeři, ale v srpnu někde shánět volné místo je téměř stejné jako hledat jehlu v kupce sena. „Díváme se i po nějakých turnajích, ale ty už jsou téměř všechny obsazené. Hledáme proto další alternativu na Slovensku," dodal Leopold Tůma.

Jisté je zatím to, že jeden turnaj si zahrají určitě, a to domácí Zubr Cup na konci září. Extraliga poté startuje ve druhé polovině října.