Od začátku utkání totiž tahaly za kratší konec a soupeře vždy jen doháněly. Nakonec souboj dospěl až do pátého setu.

Ten se ale stal kořistí Králova Pole, které tak slaví postup do semifinále. Přerov ještě bude hrát vyřazovacím způsobem o páté až osmé místo.

PVK PRECHEZA – KP BRNO 2:3 (-19, 23, –12, 21, –10)

Po vítězství hostí v prvním setu 19:25 se druhá sada rozhodovala až v samotné koncovce, jež se stala kořistí přerovských hráček. Ty však v dalším pokračování čtvrtečního souboje doslova vybouchly, když uhrály jen 12 bodů.

Ve čtvrtém setu bezprostřední vyřazení ze série ještě dokázaly odvrátit, ovšem ve zkrácené hře nakonec přece jen padly. Brno se tak po výsledku 10:15 radovalo z vítězství 2:3, kterým si zajistilo postup do semifinále Uniqa extraligy žen.

Ačkoliv Přerov prohrál 1:3 na zápasy, z tohoto souboje rozhodně odchází se vztyčenou hlavou, což nepřímo pověděl i trenér Vladimír Sirvoň.

„Bylo to dobré bojovné utkání, jímž jsme se důstojně rozloučili s touto sérií,“ sdělil Deníku.

Brno si bylo vědomo, že má přinejhorším doma ještě jeden pokus na postup a mohlo tedy hrát relativně uvolněně, kdežto Přerov prostě musel.

„Byl na nás mírný tlak, což se projevilo hlavně v prvním setu. Zápas se vyvíjel tak, že ten, kdo měl lepší podání a příjem, byl na koni. Bohužel na naší straně bylo těchto světlejších pasáží méně, a proto jsme prohráli,“ zhodnotil rozhodující duel trenér Přerova.

Nejvíce bodů: Gambová 17, Murčinková 15, Gáliková 11 – Staňková 24, Svobodníková 15, Tobiášová 14.

Čas: 115 minut. Rozhodčí: Pavelek, Gall. Diváci: 150.

PVK Precheza: Nováková, Gáliková, Murčinková, Mátlová, Gambová, Rosenbergerová, libero: Dedíková. Střídaly: Kohoutová, Ticháčková. Trenér: Vladimír Sirvoň.

KP Brno: Onderková, Tobiášová, Staňková, Svobodníková, Vincourová, Michalíková, libero: Melichárková. Střídaly: Toufarová, Jiroušková, Širůčková, Pospíšilová. Trenér: Ondřej Marek.

Vypadnutím ze čtvrtfinále play-off pro přerovské volejbalistky sezona ještě zdaleka nekončí. Tak jako loni budou i letos bojovat společně se Slavií Praha, Frýdkem-Místkem a Šternberkem o páté až osmé místo.

V první sérii hrané na dvě vítězná utkání Přerov nastoupí proti Frýdku-Místku. Úvodní mač je na programu příští sobotu od 18 hodin v Přerově.

Čtvrtfinálové série:

KP Brno – Přerov 3:1 (3:1, 3:1, 1:3, 3:2)

Slavia Praha – Olomouc 1:3 (3:1, 0:3, 0:3, 0:3)

Olymp Praha – Frýdek-Místek 3:0 (3:0, 3:0, 3:1)

Prostějov – Šternberk 3:0 (3:0, 3:0, 3:0)