V prvním zápase se vodní pólisté KVP utkali s KVS Plzeň. První čtvrtinu domácí hráči Plzeň přehrávali a brzy vedli 6:1.

I v dalších částech zápasu Přerov dominoval a mohl se spolehnout na výbornou hru centrů. Konečný výsledek 18:8 potvrdil převahu domácích vodních pólistů. Ve večerním utkání s TJ Tábor vodní pólisté KVP od začátku diktovali tempo hry, měli utkání pod kontrolou a bez problémů zvítězili 20:9.

O výhře nad Spolchemií Ústí nad Labem rozhodla první čtvrtina, kterou Přerov vyhrál 4:0. Ústí se sice ve třetí čtvrtině dotáhlo na rozdíl dvou gólů, ale závěr zápasů si vodní pólisté KVP již pohlídali. „Navázali jsme na výborné výkony z Poháru ČSVP. Tento turnaj nám ukázal aktuální sílu našich soupeřů. Po všechny tři zápasy jsme byli fyzicky a technicky lepší. Zlepšila se střelba ze střední vzdálenosti a velmi dobře zahráli naši centři. Zároveň nám tento úvodní turnaj poskytl další prostor na zlepšení pro nový systém hry zejména v obranné fázi, který se sebou přináší nová změna pravidel. Předvedená hra a nasazení jsou dobrým základem pro náš cíl, a to hrát příští rok opět první ligu," zhodnotil úvodní turnaj trenér Jiří Otáhal.

KVP PŘEROV – KVS PLZEŇ 18:8 (6:1, 4:3, 6:3, 2:1)

Branky: J. Otáhal 6, Komínek 4, M. Mazánik 3, F. Mazánik 3, Přikryl 1, Chromčík 1.

KVP PŘEROV – TJ TÁBOR 20:9 (7:3, 4:2, 5:2, 4:2)

Branky: Chromčík 4, J. Otáhal 4, Komínek 4, Jurčík 3, F. Mazánik 2, Přikryl 2, M. Mazánik 1.

KVP PŘEROV – SPOLCHEMIE ÚSTÍ NAD LABEM 11:8 (4:0, 2:3, 3:4, 2:1)

Branky: J. Otáhal 7, Komínek 1, F. Mazánik 1, Přikryl 1, Chromčík 1.

Sestava: Mořkovský, Němec, Svoboda, Sedlář, Přemyslovský, Jurčík, F. Mazánik, M. Mazánik, Komínek, J. Otáhal, R. Otáhal, Přikryl, Chromčík, Dobeš, Beňa. (ph)