Z rozjížděk se do finále nepodívaly posádky dorostenců. Příliš šancí se nedávalo ani mladším žákům, ale ti překvapili. Dvojskif ve složení Tomáš Šišma – Šimon Skopal obsadil skvělé třetí místo.

Hlavní bodový příspěvek se čekal v kategoriích dívek. Starší žačky zvolily start v disciplínách párová a nepárová čtyřka. Posádka ve složení Sabina Patermannová, Petra Gerhátová, Magda Juziková a Julie Jakubíčková dosáhla na výborné druhé místo. V šestičlenném finále závodu párových čtyřek obsadila posádka stříbrnou pozici, a to o 7 setin vteřiny za vítěznou lodí.

V celkovém hodnocení poháru starších žaček obsadily přerovské závodnice čtvrtou příčku.

V týmu dorostenek už klubu chyběla Pavlína Zapletalová, která i se svou sestrou Ivanou a Michaelou Valentovou přestoupila do Slavie Praha, a to do týmu trenéra Kacovského, který stojí za sportovními úspěchy zlaté olympioničky Miroslavy Knapkové. I tak se podařilo Přerovankám v celkovém hodnocení poháru vybojovat páté místo.

Juniorky měly před touto regatou stále šanci na zisk poháru pro nejlepší tým. Bodově nejvíce do celkového součtu přispěly Alexandra Vařeková a Vendula Němečková, které zvítězily v disciplíně dvojskif. Děvčatům se nakonec podařilo v bodování poháru zvítězit. V průběhu celého roku se na úspěchu podílely: Ivana Zapletalová, Alexandra Vařeková, Aneta Osčádalová, Lucie Volná, Vendula Němečková a Klaudie Čamborová.

I ženy přispěly do celkového výsledku finálovými umístěními, když v kategorii nepárová čtyřka se úspěšně prezentovala Zuzana Fárková a v párových disciplínách Barbora Olivíková.

„Do Račic jsme odjížděli s úmyslem získat pohár v kategorii juniorek. Naštěstí tým prokázal sportovního ducha a odměnou bylo vítězství. Potěšitelné bylo i to, že mladé závodnice podávaly vyspělé výkony a pravidelně bodovaly," okomentoval výsledky trenér dívčích posádek Jiří Olivík.

„I když jsme obhajovali loňské historicky nejlepší sedmé místo v mistrovství republiky družstev, tak do Račic jsme neodjížděli s ambicemi na umístění mezi nejlepší desítkou. Konečná devátá příčka byla v konfrontaci s ekonomicky silnějšími kluby příjemným překvapením," dodal závěrem.

Úvodní kolo Českého poháru ve veslování na trenažérech se uskuteční v sobotu 17. listopadu v přerovské loděnici. Po této soutěži, která je určená věkovým kategoriím od 15 let, bude na programu Přebor žactva Olomouckého kraje. Zde se představí noví mladí veslaři, kteří se teprve seznamují se základní technikou veslování.

AUTOR: RENÉ VONDRÁK