Halové veslování zažívá v současnosti velký boom, veslařské trenažéry najdete v každém fitcentru, mluví se o nich i jako o nové formě spinningu.

„Trenažér a veslování obecně kombinuje zapojení všech svalových skupin, rozvíjí oběhovou i dýchací soustavu a v kombinaci s monitorem srdečního tepu je to skvělý kondiční pomocník. V displeji trenažéru lze sledovat aktuální úsilí, z paměti jde vyvolat uložené hodnoty – prostě trenažér je výborný tréninkový pomocník,“ přiblížil tréninkovou pomůcku nejen veslařů kouč přerovského klubu Pavel Vychodil.

V Hodoníně se představila šestice přerovských závodníků, která se v celorepublikové konkurenci rozhodně neztratila. Juniorka Kateřina Pivková se postavila na bronzový stupínek za čas 7:21,7 minuty, Valentýna Kolářová dojela ve stejné kategorii sedmá. Obě děvčata splnila limit daný trenérem mládeže pro možnost usilovat o juniorskou reprezentaci.

Reprezentační limit splnili i oba junioři – Tomáš Šišma dojel celkově sedmý (6:24,8 min) a Tomáš Jelínek patnáctý.

Ze žákovské do dorostenecké kategorie se pro rok 2018 posunul Martin Sedlák. Ačkoliv na trať 2000 metrů ještě není zvyklý, tak to vůbec nebylo znát. Ve své jízdě se nenechal rozhodit brzkým nástupem soupeřů, hlídal si svůj výkon, v závěru plynule zrychlil a svou jízdu ovládl. Zajel poprvé ve své veslařské kariéře pod sedm minut, jeho nový osobní rekord je 6:52,9 minuty a celkově skončil mezi 57 soupeři na skvělém devátém místě.

Posledním z přerovských závodníků byl Jiří Cirbus, který zraje jako víno. Již na podzimním Mistrovství České republiky ve sprintu ukázal skvělou formu a s otrokovickými kamarády zvítězil na čtyřce bez kormidelníka. Na tento úspěch navázal i v hale a čas 6:14,4 minuty mu zajistil bronzovou medaili.

„K výsledkům gratulujeme a pokud bude počasí nadále bez sněhu a ledu, tak veslaře bude brzy možno vidět i na Bečvě,“ uzavřel Pavel Vychodil. (red)