Sportovci se při něm mohou nejen utkat o finanční odměny v celkové výši 15 tisíc korun a další ceny, ale také si na poslední chvíli vylepšit svou pozici v celkovém bodování seriálu. Jeho absolutní vítězové budou oficiálně vyhlášeni ve stejný den.

Start i cíl závodu BĚHEJ VALACHY, který svou atmosférou jistě potěší všechny milovníky podzimní přírody Beskyd, je tradičně u karlovického hotelu Galik. Připraveny jsou dvě trasy různé délky a náročnosti.

„Pro zdatnější sportovce jsme připravili trasu dlouhou 12 km s převýšením 350 metrů po ostrých beskydských trailech. Pro ostatní je připravena lehčí trať 6,5 km s převýšením 100 metrů. Do 20. října je možné se registrovat za zvýhodněné startovné on-line na našem webu," uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Registrace do doplnění kapacity závodu bude možná ještě i v den závodu na místě. Dětské závody začnou v 9.30 hodin, pro malé sportovce jsou připraveny různé tratě dle věku – od 100 až po 1 800 metrů.

Dospělí běžci odstartují v pravé poledne. Závod na delší trati přinese i atraktivní příležitost pro sportovce, kteří se chtějí poměřit s českou špičkou. Na start se totiž spolu s nimi postaví také Jiří Homoláč, který je v současné době považován za nejlepšího českého běžce na dlouhých tratích. Pokud přijede i obhájce loňského zlata Tomáš Lichý, jehož doménou jsou členité horské terény, může závod přinést vskutku dramatický souboj o vítězství.

Seriál VALACHY TOUR, pořádaný karlovickým Resortem Valachy, obnášel během roku celkem pět akcí – kromě běhu ještě noční závod na běžkách, maraton horských kol, duatlon a triatlon. Absolutní vítězové jsou vyhlašováni jako v kategorii dospělých, tak i mezi dětmi.

Více informací: www.valachytour.cz