Jednalo se o dva naprosto odlišné zápasy. Hráčky Přerova v této sezoně odehrály již osm utkání, v žádném se však nedokázaly bodově prosadit. Tým sestavený většinou z mladých hráček ročníku 1996 nebo 1997, doplněném o tři zkušenější hráčky, zatím spíše sbírá zápasové zkušenosti.

„Většina hráček jsou ještě v juniorském věku, ale kvůli nám třem, asi o deset let starším, jsme se letos poprvé přihlásily do soutěže žen. Mladší holky měly nápad hrát tady ligu, my, které jsme dříve musely hrát za Lipník nebo za Vsetín, jsme na nabídku kývly a šly jsme do toho," řekla jedna ze zkušenějších hráček, šestadvacetiletá Tereza Oujezdská.

V prvním, dopoledním klání se však přerovské florbalistky střetly s předposledním týmem soutěže z Prostějova. Utkání bylo vyrovnané a skončilo remízou 3:3. Přerovanky si tak mohly připsat první body do druholigové tabulky.

„Byl to náš první zápas před domácím publikem, takže jsme byly lehce nervózní. Hrály jsme ale proti holkám, které na tom jsou podobně jako my, takže se na to dalo dívat. Bohužel nám nebyl uznán gól, proto jsme trošku zklamané," prozradila Oujezdská.

Odpolední souboj s prvním celkem tabulky PRAMOS Šitbořice Aligators měl dle očekávání jasný průběh. Po dvou třetinách bylo skóre již 10:0 ve prospěch favorita ze Šitbořic. Třetí třetina už měla vyrovnanější průběh a konečné skóre tak bylo 13:1 pro hostující tým.

„Je to o zkušenostech, musíme také zapracovat na individuálních dovednostech, jako jsou dribling s míčkem či přihrávky. Je na čem pracovat, ale holky jdou kvalitativně nahoru, věřím, že druhá polovina sezony bude lepší," uzavřela Tereza Oujezdská.

Hráčky Přerova teď před sebou mají další tréninky a další turnaj odehrají 25. ledna v Hluku proti domácímu Spartaku. Druhým soupeřem jim bude Uherský Brod.

FBC Spartak Přerov – SK K2 Sportcentrum Prostějov 3:3

Střelkyně Přerova: Zmeškalová, Stržínková, Oujezdská.

FBC Spartak Přerov – PRAMOS Šitbořice FBC Aligators 1:13

Střelkyně Přerova: Schwarzerová.