V seniorské kategorii z Přerovanek září Michaela Šlosarová. Její výkony mají vzestupnou tendenci, ve Varšavě skončila jedenáctá, v Brně pátá a v Ostravě zaznamenala první místo a svůj nejlepší osobní výkon ve čtyřboji ziskem 51,2 bodu.

Další výraznou osobností přerovské líhně je dvanáctiletá Kateřina Vařáková. „Je zdatná po stránce technické, má manipulační dovednosti i tah na branku, nebojí se riskovat," charakterizovala naději Spartaku šéftrenérka Iva Otáhalová.

Vařáková ve Varšavě po bezchybném výkonu skončila osmá, z Vyškova si přivezla první a čtvrté místo, z Ostravy titul oblastní přebornice a zisk tří nejcennějších kovů z jednotlivých náčiní. Třetí místo na přeboru oblasti a nominaci na MČR si zajistila také její kolegyně Kristýna Dostálová.

Na šestém nepostupovém místě skončila v Ostravě Markéta Lukšová, z Vyškova si ale přivezla dva bronzové kovy, medaile ze stejné soutěže vybojovala i Gabriela Škrabalová, té do sbírky přibyla dvě stříbra.

Postup na republikové mistrovství si zajistila ještě Sára Zbožínková v kategorii kadetek starších, která v Ostravě skončila na třetím místě. Vrcholná akce se koná již tento víkend ve Žďáru nad Sázavou.