Trenér Vladimír Sirvoň působil v Přerově dva roky, od základu přebudoval celý tým a dovedl jej ke dvěma sedmým místům. „Nepovažuji to za úspěch, a právě to je ten hlavní důvod, proč odcházím. Ať si to zkusí i někdo jiný," pověděl už před časem.

Do Přerova se však budu rád vracet.

„Odcházím s pocitem, že na Přerov budu vzpomínat v dobrém. Určitě se přijedu podívat na nějaký zápas a mezi lidi, se kterými jsem spolupracoval," konstatoval.

Žádné nové angažmá zatím nemá. Navíc dokonce uvažuje, že by odešel z profesionálního volejbalu. „Musím si najít nějakou práci, zatím nic konkrétního nemám. Zda to bude volejbal či něco jiného, se rozhodnu až podle nabídky," dodal Vladimír Sirvoň.

Po jeho odchodu zůstali ve výkonném výboru klubu jen Miroslav Lakomý a Vladimír Tabara. Musela být proto svolána mimořádná volební vlaná hromada.

Hledá se nový trenér

„Nový výkonný výbor je pětičlenný, kdy předsedou je Vladimír Tabara a místopředsedou Karel Šimeček," pověděl tiskový mluvčí PVK Precheza Stanislav Šmidák. Dalšími členy jsou Dana Lehnertová, Jiří Růžička a právě Stanislav Šmidák.

„Naším prvořadým úkolem je nahradit odstoupivšího trenéra Vladimíra Sirvoně. Na jeho post v současné době máme čtyři kandidáty. Další prioritou je organizačně klub pozvednout, aby všechny činnosti fungovaly, jak mají a hlavně i po stránce sportovní dosáhnout lepších výsledků, než v minulém soutěžním období," sdělil nový předseda Vladimír Tabara.

Výkonný výbor má dvouleté funkční období. Další řádná valná hromada se totiž uskuteční na jaře roku 2014.