„My jsme sem jeli s tím, že budeme bojovat za každý balon, což se podařilo. Myslím, že kdybychom nedělaly zbytečné chyby, mohlo to být ještě zajímavější,“ řekla po zápase kapitánka Přerova Eva Svobodová, která zaznamenala úctyhodných 21 bodů.

Nutno říct, že celé utkání hodně ovlivnilo zranění slovenské kapitánky KP Brno Ivany Zburové. Nahrávačka domácích musela ze hřiště hned v úvodu první sady, kterou překvapivě ovládly Zubřice 26:24.

„Myslím, že jsme Brno překvapili odvahou a nebojácností. Zápas samozřejmě ovlivnila ztráta Zburové, které přeji, ať to není nic vážného,“ vzkázal trenér Přerova Radim Vlček, pro nějž šlo o pikantní souboj s bývalým klubem.

Druhá sada patřila domácím, klíčový třetí set byl dlouho vyrovnaný, Přerovanky dokonce vedly 12:9. Pak se ovšem projevila větší zkušenost Brňanek, které se po výhře 25:20 ujaly vedení 2:1. Také ve čtvrtém setu se oba týmy přetahovaly o vedení, Zubřice nakonec uhrály 21 bodů.

„S výkonem našeho týmu jsem spokojený. Byly samozřejmě momenty, které ukázaly, že nejsme tak zkušené družstvo jako to domácí. U nás se ukazuje, že tvrdě pracujeme a posouváme se dál. Jsem přesvědčený, že za další měsíc zase pokročíme dopředu,“ uzavřel pozitivně Radim Vlček.

VK Královo Pole – Volejbal Přerov 3:1 (-24, 19, 20, 21)

Nejvíce bodů: Pištěláková 16, Suchá 15, Boulová 11 – Svobodová 21, Gauthierová 10, Schoeneová 10. Rozhodčí: Kavala, Kovář. Diváci: 150.

Královo Pole: Zburová, Suchá, Podhrázká, Kopáčová, Assisová, Boulová, libero Vaňková. Střídaly: Vondráková, Vyklická, Pištěláková, Peneová. Trenér: Marek Rojko.
Přerov: Zatloukalová, Vander Meerová, Jehlářová, Svobodová, Schoeneová, Gauthierová, libero Šádková. Střídaly: Kohoutová, Šálková, Veselá. Trenér: Radim Vlček.