Ve finále si poradila s vítězkou čtyřhry a čtvrtou nasazenou hráčkou, Češkou Miriam Kolodziejovou, dvakrát 6:4.

„Letos ta obhajoba byla náročnější. Už od druhého kola jsem měla těžké soupeřky. Také dnes jsem čekala těžký zápas, což se potvrdilo. Jsem strašně ráda, že jsem to dotáhla do vítězného konce a obhájila si tady titul,“ usmívala se šestadvacetiletá Juríková.

Náročné soupeřky sice měla, turnajem však prošla bez ztráty jediného setu. Nejvíce se natrápila právě ve finále proti dvacetileté Kolodziejové.

„Asi to byl nejtěžší zápas. Svou roli sehrály i nervy, uvědomovala jsem si, že bych si měla obhájit titul. Mirka je taky dobrá soupeřka, takže jsem moc ráda, že jsem to zvládla,“ oddechla si turnajová dvojka.

Samotný zápas pro ni začal trošku nešťastně. V úvodu jí praskla struna na raketě, hned poté si ve třetím gemu prohrála vlastní servis.

„Rozhodilo mě to. Na každý zápas si beru novou raketu, tahle byla vypletená půl hodiny před zápasem. Musela jsem si vzít starou a bála jsem se, aby mi vydržela,“ přiznala Juríková.

Bývalá tenistka elitní světové dvoustovky se ale rychle zkoncentrovala, servis získala nazpět a první set dotáhla do vítězného konce.

Druhá sada patřila od začátku obhájkyni titulu. Juríková se ujala vedení 5:2. Poté začalo na přerovskou antuku trošku pršet, což jakoby pokropilo živou vodou Miriam Kolodziejovou. Rázem to bylo 5:4. Česká hráčka ale namísto srovnání na 5:5 ztratila servis, a tím i zbytky nadějí na přerovský titul.

„Miriam zlepšila pohyb na kurtu a bekhend, kterým více útočila. Tím pro mě byla nepříjemná,“ zmínila aktuálně 397. hráčka světa. Díky vítězství si připsala 12 bodů do žebříčku WTA. V tom by se ráda posunula, je tedy dost možné, že jsme ji v Přerově sledovali naposledy.

„Strašně ráda sem jezdím a dobře se mi tady hraje, ale kdybych měla ještě o něco vyšší ranking, tak bych příští rok v tomto období ráda zkusila nějaký travnatý turnaj na okruhu WTA,“ prozradila závěrem Lenka Juríková.

Soupeřky Juríkové na Zubr Cupu 2017:

1. kolo: Natálie Novotná [Q] 6:1, 6:3
2. kolo: Kateřina Vaňková (727.) 6:1, 6:0
Čtvrtfinále: Vendula Žovincová [5] (598.) 7:5, 6:1
Semifinále: Aneta Kladivová [WC] (1225.) 6:2, 6:2
Finále: Miriam Kolodziejová [4] (468.) 6:4, 6:4