Německý suverén posledních let stejně jako vloni a předloni v „mamutím údolí“ dominoval v královské divizi Superbuggy a připsal si tak třetí triumf v řadě.

Velkou zásluhu na tom má i bývalý veleúspěšný přerovský jezdec a nynější konstruktér Ladislav Hanák, který Stubbeho auto připravoval. Také on si letošní ročník přerovského mistrovství Evropy pochvaloval.

„I přes nepřízeň počasí, kdy je obrovské vedro a je problém s kropením tratě, se toho pořadatel zhostil na jedničku. Na tyto podmínky je trať výborná,“ chválil Hanák organizátory.

Pro bývalou armádní budovu v Čechově ulici nenašla radnice dlouho využití - teď ji chce odkoupit opavská společnost a přebudovat na byty.
„Ostuda“ Přerova se může proměnit na dům s byty


K vidění bylo i několik nepěkně vypadajících kolizí. Asi nejhrůzostrašněji vypadala havárie Lucemburčana Nico Redinga v rozjížďce Buggy1600. Vše se naštěstí obešlo bez vážných problémů.

„Jako každoročně tady je samozřejmě pár nehod, ty jsou ale spíš způsobeny nedisciplínou jezdců než stavem trati,“ zmínil Ladislav Hanák.

VIDEO NEHODY

Zdroj: Youtube

HANÁKOVA AUTA OVLÁDLA JUNIORBUGGY

Ten měl letos na domácím šampionátu prsty zhruba v desítce aut. Největší úspěchy jeho tým Alfa Racing slavil v divizi Juniorbuggy. Zde Hanákova největší želízka v ohni obsadila první tři místa. Z vítězství se stejně jako vloni radoval Rus Timofej Ovčarov, druhý skončil Lotyš Justs Grencis a třetí se umístil český juniorský suverén Jakub Novotný.

„V Přerově je to vždycky krásné, trať je dobře upravená, je teplo, není hnusné počasí. Celý víkend si užívám,“ usmíval se Novotný, jemuž patří třetí místo i v celkovém hodnocení šampionátu.


Dařilo se i dalším českým jezdcům, zejména v divizi Buggy1600. Vedoucí jezdec seriálu Petr Nikodém po dvou letech dominoval v Přerovské rokli. Stříbrné vavříny si odnesl Vít Nosálek. Nadvládu domácích „pokazil“ až Lucemburčan Kevin Peters. Finále nevyšlo dalšímu jezdci Alfa Racing Milanu Vaňkovi, který jinak celý víkend dominoval.

Divize Touring autocross, tedy „plechová auta“, je výsadou hlavně domácích jezdců. V Přerově Češi obsadili první tři místa. Zvítězil Otakar Výborný s Mitsubishi Mirage, skoro domácí Martin Samohýl (Škoda Fabia 2) loňský triumf neobhájil a dojel druhý. Na třetím místě skončil Václav Fejfar (Škoda Fabia 3).

Hokejisté Přerova na přípravném turnaji Zubr Cup proti HC Slavia Praha.
Na úvod Dukla, na závěr Zlín. Hokejový Zubr Cup startuje!

VÝSLEDKY, PŘEROV:

Superbuggy
1. Bernd Stubbe (Něm.)
2. Mike Bartelen (Niz.)
3. Petr Bartoš

Buggy1600
1. Petr Nikodém
2. Vít Nosálek
3. Kevin Peters (Luc.)

Touring autocross
1. Otakar Výborný
2. Martin Samohýl
3. Václav Fejfar

Juniorbuggy
1. Timofej Ovčarov (Rus.)
2. Justs Grencis (Lot.)
3. Jakub Novotný

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ ME:

Superbuggy
1. Ervins Grencis (173)
2. Bernd Stubbe (165)
3. Jakub Kubíček (156)

Buggy1600
1. Petr Nikodém (180)
2. Kevin Peters (162)
3. Marvin Holzleitner (122)

Touring autocross
1. Václav Fejfar (231)
2. Martin Samohýl (204)
3. Otakar Výborný (170)

Juniorbuggy
1. Timofej Ovčarov (212)
2. Justs Grencis (188)
3. Jakub Novotný (179)