„Chceme v budoucnu otevřít speciální posilovnu, což široko daleko vlastně chybí,“ řekl v srpnovém rozhovoru pro Deník. No a netrvalo dlouho a přímo v Přerově se vize stala skutečností.

Tkadlčík v Jilemnického ulici otevřel unikátní prostory pro strongmany a milovníky těch nejsilovějších sportů. Nazval je trefně – Chrám síly.

Z výměníkové stanice společnosti Teplo se během pár měsíců stalo místo plné vybavení pro strongmany, ale třeba i vzpěrače a další vyznavače extrémnějších silových sportů.

Posilovna není primárně určena pro veřejnost, jedná se o jakousi klubovnu pro vážné zájemce a hlavně o prostory pro trénink nejsilnějšího muže Evropy střední váhy.

„Docela jsme to tady změnili k nepoznání, ale ještě zdaleka nejsme hotoví. Bylo to na dlouhé lokty a ještě to na dlouhé lokty bude, ale už teď je výsledek docela dobrý,“ pochvaloval si Jiří Tkadlčík na sobotním slavnostním otevření svého chrámu.

Rozsvícení vánočního stromu v Přerově. Ilustrační foto
Nové vánoční trhy v Přerově odkryly program, zahrají revivaly i Mládek

Obrovský zájem

Už ve 14 hodin byla posilovna prakticky plná. Během odpoledne ji navštívilo kolem sto padesáti lidí, kteří sledovali třeba Tkadlčíkův otevřený trénink nebo vzpěrače Jiřího Orsága, který Českou republiku reprezentoval mimo jiné na olympiádě v Riu, kde skončil osmý.

„Dorazila spousta známých jmen kulturistiky nebo silového trojboje. Máme tady taky kluky z Mladé Boleslavi či Liberce,“ prozradil Tkadlčík.

Jeho fanoušci si zase v sobotu užili strongmanův parádní mrtvý tah s 365,5 kilogramu nebo automobilem BMW X5.

„Docela mě překvapuje obrovský zájem Přerovanů. Ještě jsme ani neotevřeli, a už se sem spousta lidí chodila dívat nebo si i zacvičit. Většinou jsou všichni strašně nadšení. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet do budoucna, možná bychom to později i otevřeli pro širší veřejnost, když bude zájem,“ nastínil jeden z nejsilnějších mužů světa do 105 kilogramů.

Pravdou je, že podobné zázemí pro jeho atraktivní disciplínu nenajdete v okruhu asi 150 kilometrů. „Vzniklo to, abych měl konečně kde trénovat a měl pořádné podmínky. Ale bylo mi líto to nezpřístupnit pro lidi, kteří mají opravdový zájem. Takže klidně ať napíší na Facebooku nebo Instagramu, určitě se nějak domluvíme,“ dodal závěrem Jirka Tkadlčík.

Karel Plášek mladší v dresu reprezentace do 17 let
Plášek mladší debutoval v extralize. Blíží se souhra otce se synem?