V nadstavbě jste hráli s papírově slabšími soupeři. Z osmi utkání jste šest vyhráli a obsadili první příčku ve skupině o šesté až desáté místo. Jak byste zhodnotil tuto pasáž sezony?

Využili jsme dostatečný bodový náskok, co jsme měli na hraný, o který jsme se opírali. Musím přiznat, že jsme měli i dost velké herní výpadky, ale to, co byla potřeba, jsme si uhráli. Vybouchli jsme doma s Frýdkem-Místkem a body jsme ztratili v předposledním kole ve Šternberku.

Odehráli jsme ovšem solidní zápasy. Všechny vesměs hrajeme na šest lidí, občas tam jde jen Katka Kohoutová. Tím, že se nám uzdravila první nahrávačka Soňa Nováková, tak se výkon jakž takž stabilizoval. Stále tam jsou ale herní výkyvy. Některé hráčky ještě tři kola před koncem nadstavby hrály perfektně, hlavně tedy smečařky, ale teď to je trošku na středových hráčkách.

Nebude vám v play-off chybět herní praxe z těžkých a vyrovnaných zápasů, kterých jste v nadstavbové části moc neodehráli?

Trochu na to doplácíme, že jsme nehráli nahoře. Tam bychom museli hrát s větším úsilím a námahou a hráčky by si nemohly dovolit něco odfláknout. Na druhou stranu jsme zase více vyhrávali a tam by tolik vítězství zřejmě nebylo.

Mohli jsme si možná domluvit nějaké zápasy se silnými soupeři, jako jsou Slavia Bratislava či Doprastav. Možná, že i KP Brno by si s námi zahrálo. To ovšem bojovalo ještě v jednom z evropských pohárů, a to dost úspěšně. Trápí nás bohužel nějaká zranění, takže nevím, zda by to bylo to pravé ořechové.

V prvním kole play-off na vás čeká určitě favorit této série KP Brno. Jak bude vypadat příprava, bude se nějak lišit od běžného tréninku?

Nebudeme nic vymýšlet, bude to standardní příprava – v pondělí posilovna a kondice, v úterý obrana, třetí den blok a poté všechno dohromady. Nic speciálního na Brno vymýšlet nebudeme, musíme se dát především zdravotně a trochu i psychicky do kupy.

Čtvrtfinále se hraje na tři vítězné zápasy, z toho první dva absolvujete na palubovce soupeře. Jak vidíte vaše šance?

Brno jsme už v minulosti dokázali porazit, ale teď je v obrovském laufu po tom evropském poháru. V první řadě musíme dobře prezentovat svou vlastní hru a pak se uvidí.

Kdybyste si z týmů z první čtverky mohl svého soupeře vybrat, kdo by to byl?

Možná to někomu bude připadat divné, ale já bych raději hrál proti Olympu. Doma jsme s ním hráli výborně a v Praze, bez Soni Novákové, prohráli 3:2. A to jsme 0:2 vedli.