Česká republika zde měla zastoupení v podobě zkušeného olomouckého reprezentanta Petra „Folise“ Folprechta, pro kterého byla tato akce vyvrcholením celé úspěšné sezóny 2017. Letos měl již na kontě tituly mistra a absolutního mistra ČR, Evropy a mistra světa. Na šampionát odletěl již na konci října z Vídně společně s početnou skupinou reprezentantů ze Slovenska.

Český reprezentant šel na řadu v hned druhý den šampionátu. Po náročném čtyřhodinovém čekání nakonec navážil očekávaných 107 kg, tedy ideálně do jeho již tradiční váhové kategorie do 110kg.

Základní pokusy byly nahlášeny RAW (bez podpůrného vybavení) – 320 kg na dřep i mrtvý tah a 170 kg na bench-press. Po nepovedeném úvodním dřepu, kde zapsal pouze svůj základní pokus 320 kg až napotřetí, si napravil chuť na mrtvém tahu, kde ve druhém pokusu zvedl v novém osobním rekordu 340 kg. Následně zkoušel ještě 345 kg, ale ty již byly nad jeho síly, činku dostal pouze nad kolena.

Na bench-press pak vytlačil letos již jeho standardních 180 kg. Toto vše znamenalo celkový součet v RAW trojboji 840 kg, kde i po nevydařeném dřepu součet stačil na vítězství v kategorii RAW WPC Classic RAW do 110 kg. Tímto tedy Petr Folprecht vezl do České republiky zlatou medaili a titul mistra světa! (spo)

Lubomír Kovařík
Navrátilec Kovařík: Moc rád bych hrál v Přerově, je to srdeční záležitost