Ženy zvítězily v konkurenci Němek a Slovenek. Z mužské části turnaje se nakonec na poslední chvíli odhlásily reprezentace Rakouska a Srbska. Češi tak sehráli úspěšný trojzápas s Polskem i se třemi zástupci KVP Přerov.

„Je to pro nás obrovská čest, dáváme do toho všechno. Prošli jsme si teď dvouměsíční přípravou a ve středu odlétáme na kvalifikaci mistrovství Evropy do Portugalska,“ prozradil přerovský hráč Kristián Holibka. Toho v reprezentaci doplňují ještě kluboví spoluhráči Filip Mazánik a Michal Jurčík.

Přes neúčast větší konkurence se český výběr v Přerově proti Polákům dobře připravil na zmíněnou kvalifikaci na evropský šampionát, která se odehraje v portugalském Rio Maior. „Ideální by bylo alespoň druhé místo, což je takový náš cíl,“ doplnil Kristián Holibka.

Velice vyrovnané tři duely s Polskem rozhodovaly maličkosti. První mač vyhráli Češi o gól 10:9, druhý skončil remízou 10:10 a třetí patřil Polákům (11:12). O tom, kdo si odnese pohár tak rozhodly penalty, které lépe vyšly domácím.

„Přenášeli jsme si nějaké resty z jednotlivých zápasů, opláceli jsme si různé věci. Soupeř nás samozřejmě také přečetl. Na druhou stranu to byl vyrovnaný soupeř a sehráli jsme dobrá utkání. Hodnotím to pozitivně, mělo to kvalitu, škoda, že jsme si nezahráli i s dalšími soupeři,“ řekl závěrem Holibka.

Ten tedy nyní míří i s Filipem Mazánikem a Michalem Jurčíkem do Portugalska. Kvalifikační zápasy hrají od čtvrtka do neděle. Ženy se o účast na mistrovství Evropy porvou v Portugalsku od středy do neděle.

Výsledky mužů:

Česko – Polsko 10:9 (3:1, 2:3, 2:3, 3:2)
Branky ČR: Rezek 4, Jurčík 3, Holibka 2, Mazánik 1.
Česko – Polsko 10:10 (0:4, 2:4, 5:2, 3:0)
Branky ČR: Nezhyba 4, Volščuk 2, Jurčík 1, Lundák 1, Janeček 1.
Česko – Polsko 11:12 (2:2, 2:3, 4:3, 3:4)
Branky ČR: Rezek 4, Holibka 2, Volščuk 2, Holeš 2, Nezhyba 1.

Výsledky žen:

Česko – Německo 12:12
Česko – Slovensko 13:12
Česko – Německo 10:10
Česko – Slovensko 12:7

Konečné pořadí:

1. Česká republika
2. Německo
3. Slovensko