Na závodech se jedou pouze individuální disciplíny – skify (párové) a dvojky (nepárové). Do hlavního finále, které znamenalo jistou účast v reprezentaci, se kromě Jelínka s Habáňem probojoval také Tomáš Šišma na skifu dorostenců a Valentýna Kolářová také na skifu dorostenek. Uvedení budou za měsíc reprezentovat Českou republiku na mezinárodních středoevropských závodech CEFTA.

Juniorka Magdaléna Juziková je již tradiční přerovskou oporou a o místo v reprezentaci si jasně řekla třetím místem, již za dva týdny by navíc měla jet na mezinárodní regatu do Mnichova.

Junioři na skifech dojeli následovně. Na jedenáctém místě Jan Rezek, o dvě místa hůř pak Vladimír Trojan. Výborně zajel i loňský úspěšný junior Petr Pivko – mezi muži dojel celkově osmý a bude vyhlížet, zda si jej všimne reprezentační trenér kategorie do 23 let.

S kontrolními závody se kryje jednodenní Jarní brněnská regata, která se konala v sobotu. Zúčastnilo se jí skoro 30 přerovských veslařů. Čtyři přerovské posádky se dočkaly vítězství – na skifu vyhrál dorostenec David Mikulík i dorostenka Kateřina Pivková, která zvítězila i na párové čtyřce v posádce s děvčaty z jiných oddílů. Vyhrál i dvojskif žáků starších Filip Rákos – Martin Jakubec. Druhá místa vybojoval další žákovský dvojskif – Dušan Kuna – Jiří Cibulec, párová čtyřka žáků – Gajdušek, Sedlák, Rákos Jakubec a mladší žačka Denisa Rákosová na dvojskifu i párovce. Ze třetích míst vybíráme Martina Sedláka na skifu žáků starších, Elišku Gerhátovou také na skifu starších žaček a párovku starších žaček.