Přerovský veslařský klub na závodech získal několik úspěchů a to přesto, že mu chyběly tři juniorky a jeden junior. Tito závodníci se totiž intenzivně připravují na mistrovství Evropy, které se uskuteční již tento víkend v Račicích.

Na závodech v Brně se sešla početná konkurence včetně mezinárodních posádek. Mezi nejlepších šest posádek (do finále A, pozn. red.) se na dvojskifu dorostenců podařilo probojovat Tomáši Šišmovi a Janu Rezkovi.

Tomáš Šišma postoupil do „áčka" navíc i na skifu. Samotný postup Přerovanů je úspěch, ve finále dojeli na šestém místě.

Výborný závod zajela dvojka dorostenců Jan Cibulec – Šimon Churý, která dojela stříbrná. Předjela je pouze jediná loď, a to reprezentační.

Druhá dvojka dorostenců Tomáš Jelínek – Vojtěch Habáň se také probojovala do finále A, ve kterém dojela těsně šestá.

Jan Cibulec a Šimon Churý jeli také ve společné posádce na osmě s olomouckými a brněnskými závodníky, kde dojeli na třetím místě.

Junioři Michal Gerhát a Vladimír Trojan se na dvojskifu umístili na pátém místě a společně se Stefanem Hajdukem a brněnským Mrázkem byli třetí na párové čtyřce.

Dorostenka Valentýna Kolářová je členkou reprezentačního výběru a na párové čtyřce skončila její posádka druhá.

Na dvojskifu dojela Kolářová čtvrtá. Další přerovská dorostenka Kateřina Pivková vyhrála na dvojskifu finále B, což celkově znamená sedmé místo. Stejně si na dvojskifu vedla v juniorské kategorii Dita Ponikelská.

Ve vložených závodech se představili přerovští starší žáci na párové čtyřce. V mírně pozměněné sestavě Michal Troníček – Adam Brožík – Šimon Skopal – Filip Rákos se dokázali probojovat do finále, kde dojeli těsně šestí. (vk)