Přerovští pólisté začali hrát nesmírně zodpovědně a s plným soustředěním. Vysoké nasazení v obranné činnosti nedovolilo Hradeckým v první čtvrtině vsítit jedinou branku, Přerované vstřelili čtyři.

V dobře rozehraném utkání pokračovali i ve druhé čtvrtině, kdy zvýšili náskok už na 7:1. Zápas se zdál být rozhodnutý.

„Dnes jsme odehráli těžké utkání. Věděli jsme, že musíme vyhrát, pokud chceme postoupit mezi první 3 týmy po základní části, což nikdy utkání neusnadňuje. Naštěstí nám tentokrát vyšel skvěle úvod, ve kterém jsme si vytvořili dostatečný náskok," řekl trenér hráčů Přerova Petr Gazda.

Ve třetí části hry ale domácí zbytečně polevili, přestali proměňovat příležitosti, kupili technické chyby a neudrželi vysoké nasazení v obraně. Hradečtí tak snížili na 9:6 a diváci se začali obávat o výsledek.

Přerovské družstvo se však v závěrečné části vzchopilo a zejména zásluhou veterána Petra Přikryla, který hned v úvodu čtvrtiny vstřelil 2 důležité branky, nepřipustilo dramatickou koncovku.

„Před zápasem jsem se necítil nejlépe. Postupně jsem se ale dostal do výborného rozpoložení, které mi vydrželo až do koncovky. Snad to nebylo naposledy," řekl s úsměvem nejlepší hráč utkání.

Vítězstvím si KVP zachovalo reálnou naději na účast v bojích o mistrovské medaile. Příští utkání odehrají Přerované 14. března ve Strakonicích a v Praze.

„Petra Přikryla asi doma rodina polévá živou vodou, tak suverénní výkony nepodával ani v nejlepších letech. V příštím kole cestujeme k největším favoritům soutěže do Strakonic a Prahy, rádi bychom přivezli alespoň 2 body," prozradil Gazda.

KVP Přerov – Slavia Hradec Králové 13:7 (4:0, 3:1, 2:5, 4:1).

Branky KVP: Přikryl 6, M. Mazanik 2, Holibka, F. Mazanik, J. Otáhal, Jurčík, a Chromčík 1. Trenér: Petr Gazda. (th)