Lítý boj do posledních vteřin zápasu s Kometou odpovídal důležitosti klání a vysoké kvalitě obou celků. Po první čtvrtině vedli Brněnští, ve druhé části hry strhli vedení na svou stranu zásluhou proměněných přesilových her Přerované.

Třetí čtvrtina byla vyrovnaná a ve čtvrté hosté stáhli vedení domácích na rozdíl jediné branky. Tento náskok se Klubu vodního póla Přerov podařilo po nervózním závěru uhájit. Nejlepším střelcem zápasu se stal přerovský centr Mário Mazánik se třemi brankami.

„Zápas s Brnem měl vynikající úroveň. Bylo to fyzicky náročné utkání hrané v plném plaveckém nasazení od začátku do konce. Naše družstvo podalo solidní výkon, i když se nevyvarovalo zbytečných chyb jak v útoku, tak v obraně. Vítězství si ale cením, protože jsme jím potvrdili mimořádně dobrý vstup do letošní extraligy," okomentoval utkání trenér Přerova Petr Gazda.

KVP Přerov – Kometa Brno 9:8 (1:2,4:1,2:2,2:3)

Branky KVP: M. Mazánik 3, Janíček 1, Jurčík 1, Berec 1, Holibka 1, Přikryl 1, Chromčík 1.

V odpoledním zápase přidali Přerovští povinnou výhru nad Hradcem Králové a dostali se do čela tabulky, kde přezimují po dlouhých deseti letech.

„Vítězství nad Hradcem mohlo být zřetelnější, kdyby se kluci zbytečně nepřizpůsobili slabšímu soupeři. Pokud bych měl zhodnotit zimní část extraligy, tak se potvrdila dobrá předsezonní příprava a vhodný výběr posil. Jakkoli jsou výsledky dobré, nechtěl bych je přecenit, neboť vidím v naší hře četné rezervy. Sezona bude ještě dlouhá a bude se rozhodovat v letním play-off. Určitě ale máme před zimní přestávkou příjemnější starosti než v loňském roce," dodal Petr Gazda. (th)

KVP Přerov – Slavia Hradec Králové 12:5 (3:1,4:3, 3:1, 2:0)

Branky KVP: Přikryl 3, Holibka 2, J. Otáhal 2, Komínek 2, Jurčík 2, Berec 1.

KVP: Mořkovský, Němec, F. Mazánik, Janíček, M. Mazánik, Jurčík, Beňa, J. Otáhal, Komínek, Chromčík, R. Otáhal, Přikryl, Berec, Holibka. Trenér: Petr Gazda.