Dorostenec Martin Večerka vybojoval na kánoi jednotlivců stříbro na 1000 metrů, bronz na poloviční trati a finišoval pátý ve sprintu na 200 metrů. Ve dvojici s Matyášem Bokočem z pražského KVS přidal další bronz na kilometru a zopakoval pátou příčku ze sprintu. Oba společně s plzeňskými Ondřejem Vernerem a Petrem Vítem zvítězili na čtyřkánoi na 500 metrů.

Žačky Inka Ševčíková a Gabriela Hermély se na deblkajaku blýskly zlatem ve sprintu a stříbrem na pětistovce. Na singlech dojela Ševčíková na tratích 200 i 500 metrů čtvrtá a Hermély v obou případech těšně za ní pátá. Na čtyřkajaku na 500 metrů si pak s Valentýnou Beránkovou z KVS a Adélou Kusovskou připsaly další výhru.

Mezi více než 70 soupeři se neztratil ani žák Jan Macháček na singlkajaku, který proťal cíl tratě na 1000 metrů jako čtvrtý a na poloviční vzdálenosti jako pátý. Na deblu s olomouckým Martinem Cigánkem na kilometru skončil rovněž pátý.

Na vítěznou vlnu se vrátil také starší benjamínek Vojtěch Macháček, který na kajaku v jednotlivcích triumfoval ve sprintu a postříbřil start na 500 metrů. Ve dvojici s Dominikem Krbcem ze Sedlčan na půl kilometru zůstali o desetinku vteřiny jako čtvrtí těsně pod stupni vítězů.

V prostřední kategorii benjamínků získal na kajaku medaile shodně za druhé místo Petr Kotek v jednotlivcích na 200 metrů i na deblu s Ondřejem Béňou na 500 metrů.

Své jízdy mezi nejmladšími benjamínky na singlkajaku ve sprintu pozlatili jak Jakub Csoma, tak Miroslav Nezhyba, bronz přidal Mikuláš Vičar. Csoma ještě na kilometru obsadil šestou příčku.

Pátá ve sprintu na singlkajaku dopádlovala benjamínka Lenka Kotková.

Výtečné dosažené výsledky jsou příslibem před pomalu se blížícím Mistrovstvím ČR, které hostí ke konci července opět areál v Račicích. Před tím čekají Spartak výjezdy na Slovensko. V Přerově dokonce oprášili i tradici závodů na Bečvě a již tuto sobotu pořádají Přerovskou 200 s mezinárodní účastí.

Autor: Jakub Grmela