V letošním termínu 20. a 21. srpna při 24. ročníku zažilo bezmála 400 závodníků z 27 klubů z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Lotyšska, Slovinska a Itálie jak slunnou sobotu, která patřila trati 500 metrů, tak chladné a propršené nedělní sprinty na 200 metrů.

Výprava přerovského Spartaku čítající 28 závodníků přitom dokázala ve velmi silné konkurenci v hodnocení klubů obsadit celkové druhé místo.

Přerované vybojovali celkově neskutečných 22 titulů. Rozdělili si je mezi sebou benjamínci Vojtěch Macháček, Jakub Csoma, jeho sestra Laura a Miroslav Nezhyba. Dále pak žačky Inka Ševčíková a Gabriela Hermély, žáci Jan Macháček a Zdeněk Mach, dominoval i dorostenec Martin Večerka.

Také mezi dospělými zacinkalo zlato. Získal jej Lubor Šulák s Martinem Večerkou, Josefem Havlíkem a Jiřím Přikrylem. Další prvenství pak sbíraly ženy. Klubový čtyřkajak ve složení Ševčíková, Hermély, Kateřina Solařová a Lucie Kotoučová projel cílem jako první. Tradičně se zadařilo i šéftrenérovi Tomáši Csomovi, který na singlu dominoval mezi veterány.

Martina Večerku nyní čekají zářijové závody Olympijských nadějí v Szegedu, kde poprvé oblékne národní dres, zatímco ostatní vzhlížení k pražskému mistrovství republiky v maratonu o prvním říjnovém víkendu. Junioři a dorostenky si navíc závěr sezóny zpestří startem na Mistrovství světa dračích lodí ICF v Moskvě. (red)